Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός απτόητος προωθεί το σχέδιο της ντε φάκτο παράδοσης των δασών στους εθνικούς νονούς, που εδώ θα παρουσιαστούν ως “ανάδοχοι αναδάσωσης”.

Σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την συνάντησή του με τον Σταύρο Μπένο, το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «έμεινε στα αόριστα ευχολόγια, τονίζοντας πως: “Μέσα από τη μεγάλη καταστροφή ξεκινά η ευκαιρία να ξαναδούμε την περιοχή”. Ευκαιρία για ποιους όμως; Διερωτάται το ΜέΡΑ25 και προσθέτει: «Η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο: για την αρπακτική Ολιγαρχία», ενώ σημειώνει ότι από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στέκεται σε δυο σημεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Μίλησε για προσπάθειες αποτροπής του κινδύνου πλημμυρών και προετοιμασίας του εδάφους ώστε να προχωρήσει η αναδάσωση.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρει το ΜέΡΑ25, «απτόητος προωθεί το σχέδιο της ντε φάκτο παράδοσης των δασών στους εθνικούς νονούς, που εδώ θα παρουσιαστούν ως “ανάδοχοι αναδάσωσης”. Να σημειώσουμε πως ο “θεσμός” αυτός έρχεται να δέσει απόλυτα με την “Νέα Στρατηγική της ΕΕ για τα Δάση με ορίζοντα το 2030”, δηλαδή φύτευση δενδρυλλίων, τριών δισ. για την ακρίβεια, κοινοτική χρηματοδότηση για την προμήθεια τους, κι άρα όροι και κριτήρια για τον τύπο τους, την προετοιμασία του εδάφους, με την εμπλοκή, φυσικά, του ιδιωτικού τομέα, εταιρειών αναφέρει συγκεκριμένα το κοινοτικό κείμενο, ως διαχειριστές των δασών

2. Τόνισε την “ανάγκη να υπάρξει μια προσπάθεια που θα γίνει με συναίνεση. Οι δήμοι που έχουν πληγεί θα μας κατευθύνουν, θα μας πουν τις σκέψεις τους. Καμία προσπάθεια δεν πετυχαίνει αν δεν υπάρξει θετική ενέργεια από αυτούς που έχουν πληγεί”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουτέστιν, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, «όσοι αντιδρούν, δεν θα επιδεικνύουν συναινετικό πνεύμα. Το επικοινωνιακό αφήγημα ετοιμάζει ο επικεφαλής της ΑΕ που έχουμε για κυβέρνηση στις αντιδράσεις των κατοίκων για την παράδοση της περιοχής τους στους ολιγάρχες.

Θέση του ΜέΡΑ25 είναι:

«Έξω οι Ολιγάρχες από τα Δάση

– Φυσική Αναδάσωση

– Καμία αλλαγή χρήσης στα καμένα για 30 χρόνια για οποιονδήποτε λόγο

– Καμία ανεμογεννήτρια στη στεριά.

ΥΓ. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει οτιδήποτε για τα Βίλια και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων για βοήθεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης