«Από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, ενός νόμου λαιμητόμου που θα κλείσει σπίτια και θα διαλύσει οικογένειες» τονίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του. Προσθέτει ότι «οι εξώσεις, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί που θα ακολουθήσουν, θα διαλύσουν την πραγματική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό».

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «μέσα στην πανδημία, με διαδικασίες fast track, χωρίς ουσιαστικά έννομη προστασία, χωρίς διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών τους, εκατομμύρια συμπολίτες μας θα αποξενωθούν από τη μικροϊδιοκτησία τους για να εισπράξουν εκατομμύρια τα αρπακτικά ταμεία. Χωρίς προσωποποιημένη διαδικασία με αδιαφανείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπου κάθε ρύθμιση χρεών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα τίθεται υπό την έγκριση των τραπεζών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΜέΡΑ25 «προειδοποιεί την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή των πολιτικών που διαιωνίζουν την οικονομική ασφυξία και να ακολουθήσει την πρόταση νόμου που έχουμε προτείνει για την επίλυση των χρεών των πολιτών». Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι «θα αγωνιστούμε με όσα μέσα διαθέτουμε, στη Βουλή και στον δρόμο, για την κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το τσουνάμι των εξώσεων που θα ξεσπάσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης