ΜέΡΑ25: Να ανοίξει άμεσα το Νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, 05:41
ΜέΡΑ25: Να ανοίξει άμεσα το Νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη

Το ΜέΡΑ25, με δήλωση του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη, «απαιτεί να ανοίξει άμεσα, στελεχωμένο και εξοπλισμένο το Νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης». Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν να διασωληνώνονται άνθρωποι σε χειρουργεία και ακατάλληλους χώρους, να μην έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας από τη λοιπή νοσηρότητα, να εκλείπουν δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όμως να παραμένουν κλειστές και σφραγισμένες, δημόσιες δομές υγείας».

Πρόκειται, σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, «για ένα τεράστιο έγκλημα κατά της λογικής, αλλά και της δημόσιας υγείας το οποίο δεν θα επιτρέψουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να διαιωνίζεται».

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων - Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη έκλεισε το 2013, στα πρώτα δηλαδή μνημονιακά χρόνια, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και από τότε παραμένει σφραγισμένο εδώ και 8 χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει παραχωρηθεί από το ιταλικό κράτος στο ελληνικό δημόσιο με τον όρο να λειτουργεί ως δομή υγείας».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, 05:41