Στο Παίδων Πεντέλης βρέθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με τον βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο του κόμματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομίλησε με τους εργαζομένους του νοσοκομείου, που πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση για τις εξελίξεις, με τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο και την αναστολή λειτουργίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας στηρίξουμε. Ζητάμε καιρό τώρα ένα δημόσιο δίκτυο για τεστ και για εμβολιασμό, αλλά εκτός νοσοκομείων. Η κυβέρνηση απλά προσπαθεί να μεταφέρει πελάτες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Το να έχεις γιατρούς και νοσηλευτές να απεργούν για να δουλέψουν και την κυβέρνηση να τους εμποδίζει τα λέει όλα. Δεν πρέπει να χαθεί η μάχη σας εδώ σε καμία περίπτωση. Για μας δεν θα έπρεπε να υπάρχει ιδιωτική υγεία, και γι’ αυτό θεωρούμε εμβληματικό τον αγώνα σας. Θα υπάρξει μαζική κινητοποίηση, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και με άλλους για να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα σας» ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στους εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη στήριξή του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΜέΡΑ25 δήλωσε: «Μόνο και μόνο ότι οι νοσηλευτές και οι γιατροί ενός δημόσιου νοσοκομείου, του Παίδων Πεντέλης, απεργούν για το δικαίωμα να δουλεύουν υποδεικνύει το φιάσκο αυτής της κυβέρνησης και την κακία της απέναντι, όχι μόνο στα παιδιά και στους γονείς που χρησιμοποιούν αυτό το νοσοκομείο, αλλά σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Το ΜέΡΑ25 από την αρχή στηρίξαμε και τα lockdown και τους εμβολιασμούς, ιδίως τον εμβολιασμό, αλλά τι λέγαμε; Να δημιουργηθούν ξεχωριστά κέντρα τόσο για μαζικά τεστ όσο και για εμβολιασμό, όχι να γίνει ο κανιβαλισμός των νοσοκομείων μας από εμβολιαστικά κέντρα. Αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα της κυβέρνησης Σαμαρά-Γεωργιάδη, που κλείναν τα νοσοκομεία με τα πρώτα μνημόνια. Σήμερα, έρχονται να κλείσουν υπέρ των ιδιωτών, των παρασίτων της ολιγαρχίας, ένα νοσοκομείο κόσμημα, ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία που υπάρχουν για παιδιά. Το ΜέΡΑ25 τάσσεται υπέρ του αγώνα αυτών των ανθρώπων, γονιών, νοσηλευτών, γιατρών. Δεν θα τους περάσει!», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης