Σε παράλληλες εκδηλώσεις, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Παρουσία του αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας κ. Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο κ. Ζαγοράκης παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας, στην ομώνυμη λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζαγοράκης συμμετείχε επίσης, ως αρχηγός της Ελληνικής Ομάδας, στη φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την υποστήριξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Με την ομάδα της Ρωσίας, η οποία για την ιστορία, επικράτησε με 4-2, συμμετείχε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο οποίος στο ημίχρονο της φιλικής συνάντησης, τίμησε τον σπουδαίο Βασίλη Χατζηπαναγή, αλλά και τον Ρώσο ποδοσφαιριστή Σεργκέι Σάβλο.

Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων, ενώ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ρωσίας προς όφελος και των δυο μερών. Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία οφείλουν να συνεργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και απειλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης