Δ.Κ

Ο Τούρκος βουλευτής μας έκανε πρώτα την καρδιά περβόλι και μετά άρχισε να μας λέει για το πόσο μοιάζουν οι δύο λαοί. Ο λόγος για τον Τούρκο Βουλευτή (ΑΚP) Οσμάν Μπακ του κυβερνητικού κόμματος που φιλοξενήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος βουλευτής θέλησε να απαντήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του στις τουρκικές προκλήσεις της παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ, λέγοντας πως «η Κύπρος δεν θα πρέπει να προχωρά σε μονομερείς ενέργειες(!) και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη ‘’μοιρασιά’’».

Ο Οσμάν Μπακ πρότεινε λοιπόν τη συνεκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας και μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι στη «Βόρεια Κύπρο» υπάρχει αδειοδοτημένη περιοχή για έρευνες και ότι ο τουρκικός στόλος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ενεργεί στην περιοχή.

Αφού λοιπόν μας έκαψε με λάδι μετά άρχισε να βάζει σιρόπι στα λεγόμενά του, διευκρινίζοντας πως οι δύο λαοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα και τα όποια προβλήματα είναι πολιτικής υφής κι ότι εκτός από τη γλώσσα και τη θρησκεία καμμία άλλη διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε τα προηγούμενα τι τα’θελε ο Γκαρντάσης;

Στον Οσμάν απάντησε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Ευριπίδης Στυλιανίδης που κάλεσε τον Τούρκο βουλευτή σε «αυτή την κρίσιμη συγκυρία να αποφεύγουμε τις εκατέρωθεν προκλήσεις και τη δημιουργία προβλημάτων που μπορούν να προκαλέσουν θέμα στην περιοχή και το ΝΑΤΟ».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική κορβέτα στην Κύθνο, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014, 08:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης