Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αφορούν στο σύστημα προμηθειών στην υγεία, καθώς και στη διακίνηση των καυσίμων, πρόκειται να καταθέσει προς ψήφιση σύντομα υπό τη μορφή τροπολογιών η κυβέρνηση, όπως ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
 
Ο κος Μάρδας, απαντώντας σε υπονοούμενο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι ήταν συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, επεσήμανε πως ο τότε υπουργός ζήτησε την παραίτησή του ύστερα από την πρωτοβουλία του να επιβάλλει κυρώσεις σε ιδιωτική εταιρεία για παρανομίες της. «Μέχρι σήμερα, η εταιρεία δεν έχει τιμωρηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας.
 
Εξάλλου, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ανέγνωσε αποσπάσματα από παλαιότερο άρθρο του κ. Μάρδα, στο οποίο ο υπουργός καταφερόταν κατά του «λαϊκισμού της Αριστεράς» σε σχέση με το «σκίσιμο του Μνημονίου».
 
«Ίσως είναι καιρός, να κατεβείτε από το υπουργικό έδρανο και να καθίσετε στα δικά μας έδρανα»,ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.
 
«Αν διαβάσετε τα υπόλοιπα 220 άρθρα μετά το 2009, θα με αντιπαθήσετε για την περίοδο που ήσασταν υπουργός Υγείας», απάντησε στον βουλευτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Τρία έως τέσσερα άρθρα αναφέρονταν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αναφέρονταν στο καθεστώς που εγώ αποκαλώ φαύλο. Φτάσατε τη χώρα να είναι η πρώτη προς πτώχευση στην Ευρώπη. Δεν οργανώσατε τους ΟΤΑ, οι οποίοι σύμφωνα με μελέτες μας, αγοράζουν προμήθειες σε διπλάσια τιμή», συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας.
 
Κατά τα άλλα, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σε σχέση με τροπολογία που κατέθεσαν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επιχειρείτο να ρυθμιστεί η οικονομική ζημία για όσους ΟΤΑ είχαν καταθέσει τα διαθέσιμά τους σε ιδιωτικές τράπεζες με προθεσμιακές καταθέσεις και που πλέον καλούνται να τις «σπάσουν», προκειμένου να μεταφερθούν οι πόροι αυτοί στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Ο κ. Μάρδας είχε δεσμευτεί να αναλάβει το Δημόσιο την κάλυψη των οικονομικών αυτών απωλειών.
 
Σήμερα, μετά την εκπρόθεσμη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, υπήρξε από πλευράς ΝΔ έντονη αντίδραση στη ρύθμιση, τόσο για διαδικαστικούς λόγους, όσο και για λόγους αντίθεσης στην ίδια την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
 
«Δεν αναλαμβάνει το Δημόσιο μονάχα τις απώλειες των ΟΤΑ. Τίθεται θέμα και για τις απώλειες των τραπεζών, τις οποίες αναλαμβάνει έτσι ο Έλληνας φορολογούμενος», υποστήριξε σχετικά ο Μάκης Βορίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, γαλάζιος βουλευτής ζήτησε απ’ την κυβέρνηση να μην κάνει δεκτή την τροπολογία, αλλά να καταθέσει με δική της πρωτοβουλία τη σχετική ρύθμιση από Δευτέρα, σε περίπτωση που το επιθυμεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης