Μάρδας: Υπάρχει όφελος για την Ελλάδα από την επίσκεψη Πούτιν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, 11:01
Μάρδας: Υπάρχει όφελος για την Ελλάδα από την επίσκεψη Πούτιν
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει την πρόσφατη επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος με την παρουσία του στην Αθήνα επαύξησε και επικύρωσε σειρά επιχειρηματικών και επενδυτικών συμφωνιών, οι οποίες δρομολογήθηκαν από τις μικτές διυπουργικές επιτροπές των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες.

«Και από τη σκόνη που αφήνει πίσω η επίσκεψη Πούτιν, υπάρχει όφελος για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε ότι από το γεγονός και μόνο ότι οκτώ συναρμόδιοι υπουργοί συνόδευσαν τον Ρώσο πρόεδρο στην Ελλάδα για να υπογράψουν τις παραπάνω συμφωνίες υπάρχει όφελος για τη χώρα.

Ερωτηθείς αν είναι εφικτό να απλουστευθούν περισσότερο οι διαδικασίες στο ζήτημα της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι συνεχίζεται η αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και οι αποσπάσεις αστυνομικών στην ελληνική πρεσβεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αλλά υπενθύμισε ότι οι διαδικασίες έκδοσης είναι δεδομένες για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις δυνατότητες τις οποίες είχε το προξενείο μας πέρυσι με σκοπό την έκδοση βίζας» ανέφερε ο κ. Μάρδας, υπογράμμισε ότι η όποια διαδικασία απλούστευσης στην έκδοση βίζας πρέπει να συμφωνηθεί σε επίπεδο Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν ήδη αύξηση συγκριτικά με πέρυσι.

Στο ερώτημα αν οι εικόνες από την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αποτρέπουν τους επενδυτές, ο υφυπουργός είπε ότι στη διάρκεια των 100 και πλέον συναντήσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων το προσφυγικό ζήτημα τους απασχόλησε ελάχιστα.

«Η αίσθηση ότι υπήρχε μια υπερβολή εκ μέρους του Τύπου, του εθνικού και του διεθνούς, είναι διάχυτη σε όλους τους επενδυτές» σχολίασε και ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία, παραμένει πολύ μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων, η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα προβλήθηκε πολύ περισσότερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Ευχαριστήρια τηλεφωνήματα σε Παυλόπουλο, Τσίπρα για τη φιλοξενία σε Αθήνα και Άγιον Όρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, 11:35