«Δεν τα πήγαμε άσχημα στην Ειδομένη» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος επέμεινε στην πρότασή του για πρόσφυγες… επενδυτές, διευκρινίζοντας πως αυτή η εισήγηση, η οποία έχει -όπως είπε- ορίζοντα μηνών ή ετών, δεν σχετίζεται με την Ειδομένη.

«Και μια καλά οργανωμένη χώρα με πολιτοφυλακή μην πιστεύετε ότι θα τα πήγαινε καλύτερα… Σε πολύ οργανωμένα κράτη, παρά τις προϋποθέσεις, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το κράτος σε έκτακτες περιστάσεις» εξήγησε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο υφυπουργός ανέφερε το ΝΑΤΟ. «Και η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά μας» σημείωσε για την επιχείρηση στο Αιγαίο.

Επιμένοντας στην πρότασή του για πρόσφυγες… επενδυτές, ο κ. Μάρδας τόνισε: «Εγώ δεν αναφέρθηκα στην Ειδομένη, οι συνάδελφοί σας το ανέφεραν» και πρόσθεσε: «Στο σύνολο των προσφύγων που έρχονται υπάρχουν αρκετοί με χρήματα. Αυτούς μπορούμε να τους προσεγγίσουμε, ώστε αυτά τα χρήματα να τα επενδύσουν στη χώρα».

«Στην Αίγυπτο αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει από 400 εκατ. ευρώ έως 500 εκατ. ευρώ το 2011, στην Τουρκία αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει 220 εκατ. ευρώ και έχει ανοίξει 4.000 επιχειρήσεις. Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης