«Η ονομαστική ψηφοφορία προκλήθηκε από πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρέπει ο καθένας να τοποθετείται στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και να καταλάβουμε τι σημαίνει λαϊκισμός» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης για τη χθεσινή ψηφοφορία που αφορούσε στην αναστολή του ΦΠΑ 24% στα νησιά του Αιγαίου που πιέζονται από τις προσφυγικές ροές.

Τόνισε, πάντως, ότι αυτή η παροχή προς τους νησιώτες δίνεται με στρεβλό τρόπο. «Δεν πρέπει να δίνεται λόγω των προσφυγικών ροών, είναι συνταγματικό τους δικαίωμα ακριβώς λόγω της νησιωτικότητάς τους και πρέπει να ισχύει ανεξάρτητα από περιστασιακές συνθήκες» συμπλήρωσε ο κ. Μανιάτης και κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των νησιών που δέχονται τον μεγάλο όγκο των προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τη θέση του κόμματός του περί εθνικής συνεννόησης, απάντησε: «Τα προβλήματα της χώρας, όχι μόνο το μνημόνιο αλλά και η γεωπολιτική αναστάτωση, είναι τόσο μεγάλα, που δεν μπορεί κανένας μόνος, ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας».

Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία των κομμάτων στα μεγάλα ζητήματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. «Διάφοροι αριστο-δεξιοί λαϊκιστές μιλούν για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αυτό οδηγεί σε εθνική καταστροφή» είπε ο Γιάννης Μανιάτης και τόνισε πως εκτός Ε.Ε. δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα σε ένα περιβάλλον τόσο ρευστό.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως δεν υπήρξε συμφωνία από την προηγούμενη κυβέρνηση για κατάργηση του ΕΚΑΣ και χαρακτήρισε «ψευδέστατη» τη δήλωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης