Στο τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη σύσταση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη τύπου, ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων για τα παραπάνω νομοσχέδια και επισήμανε: «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει καθαρό αυτοδιοικητικό πεδίο όταν κάνεις εκλογές και αυτό να μην ενέχει χαρακτηριστικά πολιτικής εκλογής, όπως έχουν οι ευρωεκλογές». Για την σύσταση των μονάδων εσωτερικού ελέγχου, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «επιθυμούμε να χτίσουμε μια κουλτούρα ακεραιότητας μέσω μιας εσωτερικής διαδικασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε, στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για το ενδεχόμενο αλλαγών στις ευρωεκλογές και αν αυτές θα πραγματοποιηθούν με σταυροδοσία ή με λίστα. Αν και παρέπεμψε στον πρωθυπουργό, εξέφρασε την προτίμησή του στη λίστα, καθώς όπως είπε πρόσωπα με προσόντα αλλά μη προβεβλημένα έχουν δυσκολία να διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης