«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» ονομάζεται το νέο κόμμα, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσαν στην «Αίγλη» του Ζαππείου οι διαγραφέντες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βουλευτές και πρώην υπουργοί, Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι διαγραφέντες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος.

Στόχος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», όπως σημειώνεται, είναι να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι οι ιδεολογικές αρχές του κόμματος εντάσσονται στην ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με τις ιδεολογικές ρίζες της να βρίσκονται στην παράδοση του πολιτικού φιλελευθερισμού και στις κοινωνικές θεωρίες του σοσιαλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης