«Δικαιολογημένη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, καθώς στη συγκεκριμένη δομή περιθάλπονται και εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι. Μέχρι σήμερα η διασπορά αυτή έχει στοιχίσει τρεις ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, τονίζοντας ότι «ξεχωριστή σημαντική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη έχει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής όσο και αν προσπαθεί με παρεμβάσεις σε κανάλια και δελτία τύπου να την αποποιηθεί».

«Η Περιφερειακή Αρχή επικαλείται συνεχώς ότι είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης και ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα. Η κατάσταση λοιπόν αυτή τη στιγμή στην «πρώτη γραμμή» έχει ως εξής :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην γεωγραφική περιοχή που έχει διοικητική ευθύνη η Περιφέρεια λειτουργούν αυτή τη στιγμή εκατοντάδες ιδιωτικές δομές υγείας και φροντίδας όπου εργάζονται χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στις δομές αυτές περιθάλπονται και εκτίθενται σε αντίστοιχους κινδύνους χιλιάδες ασθενείς.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων υφιστάμενες δομές που έχουν άδεια λειτουργίας δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κατάσταση την γνωρίζουν πολύ καλά και ο Περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες (Υγείας κ. Βαθιώτης και Κεντρικού Τομέα κ. Δημόπουλος)» προσθέτει καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Υπενθυμίζει ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «έγκαιρα – στις 13 Μάρτη – και με απόλυτο τρόπο με έγγραφό τους, είχαν δηλώσει ότι «…προέχει η υγεία του Λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής» και προσθέτει: «Η πραγματικότητα σε σχέση με την προτεραιότητα της υγείας των πολιτών είναι στον αντίποδα όσων προπαγανδίζει η διοίκηση της Περιφέρειας. Αντί να συνεχίσουν να παίρνουν βόλτα τα κανάλια για να ξεπλυθούν από τις ευθύνες τους, να οργανώσουν την επίσκεψη και τον έλεγχο όλων αυτών των χώρων που αυτή τη στιγμή είναι εκτεθειμένοι και ευάλωτοι».

«Διεκδικούμε :

Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων και των διαγνωστικών κέντρων και να ενταχθούν κάτω από ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα μέτρα για τον έλεγχο όλων ανεξαιρέτως των ιδιωτικών δομών Υγείας και των Μονάδων Φροντίδας Υγείας.

Να αντιμετωπιστεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η υποστελέχωση των υπηρεσιών γιατί αυτό αποτελεί εμπόδιο για να προχωρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας που θα έχουν κατάλληλη πιστοποίηση και δεν θα είναι αμφιβόλου ποιότητας όπως αυτά που προμηθεύτηκε πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής.

Να γίνουν μαζικά test σε όλους τους υγειονομικούς και στους ασθενείς που υποβάλλονται σε υψηλού κινδύνου ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις και να ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» καταλήγει η «Λαική Συσπείρωση» Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης