Στην ανάγκη το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμη και μακροχρόνια βάση αναφέρθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

«Πρέπει να υπάρξει συνδυασμός εφαρμογής μεταρρυθμίσεων αλλά και ελάφρυνσης χρέους» ξεκαθαρίζει η ΛαγκάρντΗ επικεφαλής του ΔΝΤ ερωτηθείσα εάν το Ταμείο εγείρει αξιώσεις στο ασφαλιστικό που καθυστερούν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για το περιεχόμενο της συνάντησής της με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός, αποσαφήνισε πως το ασφαλιστικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Λαγκάρντ ανέφερε πως η ίδια έχει επανειλημμένα δηλώσει πως το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να βασίζεται σε δύο πόδια: στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και στην ελάφρυνση του χρέους.

«Θέλουμε η Ελλάδα να επιτύχει ουσιαστικά κι όχι μόνο στα χαρτιά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός εφαρμογής μεταρρυθμίσεων αλλά και ελάφρυνσης χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

H προειδοποίηση έρχεται λίγες ώρες αφότου και η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης