Ακτιβιστική δράση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης η Λαϊκή Ενότητα, με την παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων κεντρικών στελεχών της, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Η κινητοποίηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, «είχε ως κύριο στόχο τη ματαίωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας συντρόφου και αγωνιστή από τα παλιά στους νεολαιΐστικους και λαϊκούς αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται, «η πρώτη κατοικία του συντρόφου Ν.Τ είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο τετραμελούς οικογένειας, η οποία έχει περιέλθει σε πολύ δυσχερή θέση και αδυνατεί πλήρως να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της» και συμπληρώνεται: «Ο Ν.Τ έχει προτείνει στην Τράπεζα Πειραιώς μια ρύθμιση με δόσεις που μπορεί να την ικανοποιήσει αλλά η Τράπεζα Πειραιώς ζητάει προκλητική προκαταβολή ύψους 40 χιλιάδων ευρώ».

Επίσης, γίνεται γνωστό πως «ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, μαζί με δύο συναγωνιστές, συναντήθηκαν και μίλησαν με υπεύθυνους της Τράπεζας για την υπόθεση». «Θα ήταν αναλγησία και απανθρωπιά πρώτου μεγέθους να επιμείνει η Τράπεζα Πειραιώς σε έναν πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και μοναδικού, από κληρονομιά, περιουσιακού στοιχείου ενός τίμιου ανθρώπου που δεν πήγε καλά στις δουλειές του, πετώντας στην κυριολεξία μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά στο δρόμο» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Επίσης, έκανε έκκληση στη διοίκηση της Τράπεζας να συζητήσει τη ρύθμιση που πρότεινε ο δανειολήπτης για να βρεθεί μία λύση ώστε να αποφευχθεί μια τραγωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η ΛΑΕ προαναγγέλλει πως αύριο, Τετάρτη, στις 13.30, θα έχει κινητοποίηση για την ίδια υπόθεση Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης