Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συμμετείχε και σήμερα Τετάρτη σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση.

«Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία τους ανεστάλησαν 9 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, μεταξύ των οποίων ήταν και 3 πρώτες κατοικίες» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η ΛΑΕ οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί αφορούσαν μεταξύ άλλων σε διαμερίσματα 135 τμ και 93 τ.μ, στους Αμπελόκηπους με τιμή 1ης προσφοράς 119.000 ευρώ. Τελικά, κάτω από την πίεση της αναγγελίας αυτής της κινητοποίησης και αυτοί οι 2 πλειστηριασμοί ανεστάλησαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί περίπου 700 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε «χάρη στην παρέμβαση του κινήματος ανεστάλησαν σήμερα σε αυτό το Συμβολαιογραφείο και οι δύο πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που επρόκειτο να γίνουν. Είναι μια επιτυχία μας μέσα στο πλαίσιο των επιτυχιών που έχουμε όποτε κάνουμε αγωνιστικές παρεμβάσεις. Θέλω να τονίσω επίσης ότι αποτελεί έγκλημα των εγκλημάτων το γεγονός ότι η κυβέρνηση πάει να τελειώσει το νόμο Κατσέλη μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ακύρωση του νόμου Κατσέλη με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ισοδυναμεί κυριολεκτικά με εκτέλεση πολλών χιλιάδων φτωχών νοικοκυριών που θα χάσουν το σπίτι τους. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο. Πρέπει να ανατραπεί ένα ολόκληρο μνημονιακό σύστημα σάπιο και διεφθαρμένο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης