Εμπλοκή με φόντο την ερμηνεία του Καταστατικού φαίνεται πως υπάρχει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι κ.κ. Ανωμερίτης και Αργύρης τονίζουν πως η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις του Καταστατικού είναι εκείνη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, στις 15.00 ξεκίνησε τις εργασίες του το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ , αφού ολοκληρώθηκε η  μακρά συνάντηση που είχαν, μετά από πρωτοβουλία του Φίλιππου Πετσάλνικου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Παπουτσής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρ. Παπουτσής κατά την αποχώρησή του από το τέλος της συνάντησης με κατεύθυνση την αίθουσα συνεδριάσης του Εθνικού Συμβουλίου

Στο βήμα του Εθνικού Συμβουλίου, ανέβηκε πρώτος ο Γ. Ανωμερίτης για να εξηγήσει τις προϋποθέσεις για τις υποψηφιότητες. Ο κ. Ανωμερίτης τόνισε πως σύμφωνα με το Καταστατικό του Κόμματος υποψήφιος είναι όποιος προταθεί από το 1/4 των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Τα μέλη του Ε.Σ. είναι 377, άρα ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπογραφών είναι 94.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε, επίσης, πως κατατέθηκε υποψηφιότητα από τον κ. Παπουτσή, χωρίς υπογραφές, όμως, και καμία άλλη (σ.σ. πλην της υποψηφιότητας Βενιζέλου). Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Τζουμάκας διέκοψε τον κ. Ανωμερίτη χαρακτηρίζοντας αναληθή τα λόγια του, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι αλήθεια! Κατέθεσα σε ‘σένα (υποψηφιότητα). Όχι, τέτοια ψέματα. Λυπάμαι πάρα πολύ! Σε επισκέφθηκα στο γραφείο σου Γιώργο». Ο κ. Ανωμερίτης ανταπάντησε: «Όχι, ένα κείμενο μου έδωσες».

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αργύρης τόνισε πως με βάση το Καταστατικό, μόνο η υποψηφιότητα Βενιζέλου πληροί τις προϋποθέσεις.

Παπουτσής: Θέλει αλλαγή Καταστατικού

Τον λόγο ζήτησε, ο Χρήστος Παπουτσής ο οποίος αποκάλυψε πως «στο επόμενο συνέδριο- τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου- θα προτείνω αλλαγή καταστατικού για εκλογή προέδρου κι ανάδειξη υποψηφίων από το συνέδριο». Μάλιστα, πρόσθεσε: «Διαπίστωνα ότι μεγάλος αριθμός μελών του Εθνικού Συμβουλίου δεν ήθελαν λογική υπογραφών, άλλοι γιατί έχουν αποφασίσει να φύγουν, άλλοι γιατί πάνε σε άλλο κόμμα που θα ανακοινωθεί την άλλη εβδομάδα». Παράλληλα, έκανε μνεία στον Στέφανο Τζουμάκα, λέγοντας: «Δεν μπορώ μετά τόσα χρόνια αγώνων κοινών να αρνηθώ στον Τζουμάκα να θέσει υποψηφιότητα», ενώ επανέλαβε πως στο Καταστατικό δεν ορίζεται πουθενά ως προαπαιτούμενο η συγκέντρωση υπογραφών για την υποβολή υποψηφιότητας. «Κανένα καταστατικό δεν λέει υπογραφές. Έχει τέσσερις- πέντε ερμηνείες τουλάχιστον», ανέφερε και πρόσθεσε: «Παραμένει ενώπιόν σας η υποψηφιότητά μου».

Μετά τον κ. Παπουτσή, στο βήμα ανέβηκε ο Στέφανος Τζουμάκας. «Αιφνιδιάστηκα απο τη στάση Ανωμερίτη. Γιώργο σου παραδίδω υποψηφιότητα μου γιατί ήμαστε μαζί φυλακή. Τέτοιο ψέμα; Λυπάμαι, υπάρχουν αρχές στην πολιτική», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Ανωμερίτης απαντώντας στον κ. Τζουμάκα είπε: «Πράγματι, ήρθε στη μία ο Στέφανος Τζουμάκας κι έδωσε μία επιστολή, αλλά είχε τελειώσει συνεδρίαση ΕΚΑΠ (σ.σ. Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης). Τυπικά ήταν εκπρόθεσμη. Είπα να την καταθέσει στο προεδρείο».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης