«Το στοίχημα της νέας περιόδου ήταν να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και τη δίκαιη ανάπτυξη και όχι αυτό που κάνετε», είπε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή και προσέθεσε ότι το πολιτικό σχέδιο με το οποίο κινήθηκε, ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ στόχευε στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

«Το ΕΣΥ, μετά από μια περίοδο μεγάλων περικοπών, 40% την πρώτη πενταετία της κρίσης, με πάγωμα προσλήψεων, μπήκε μετά το 2015 σε μια πορεία επούλωσης πληγών και αναβαθμισμένης λειτουργίας. Την κανονικότητα στην Υγεία την έφερε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ξέρει και ο τελευταίος εργαζόμενος στην Υγεία και το ξέρουν και οι πολίτες που ήταν αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας», είπε ο Ανδρέας Ξανθός σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε πολιτικό σχέδιο που στόχευε στη μείωση των ανισοτήτων. Και επιβεβαιώνεται με μετρήσιμο τρόπο. Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ του Σεπτέμβριου, ο δείκτης ανικανοποίητων αναγκών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει υποχωρήσει 4 μονάδες. Μειώσαμε, δηλαδή, την υγειονομική ανισότητα», είπε ο Ανδρέας Ξανθός:

«Ποιο είναι το δικό σας σχέδιο; Προτεραιότητα για σας είναι να αρχίσετε να εκποιείτε τα τμήματα-φιλέτα, να δίνετε χώρο στην υγεία και στις ασφαλιστικές εταιρίες. Πριν το 2015 ήταν παθητικό το σχέδιο ιδιωτικοποίησης, με περικοπές και μετακίνηση κόστους στον πολίτη. Τώρα θέλετε και την ενεργητική ιδιωτικοποίηση. Να καταργηθεί, δηλαδή, η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, να μπορούν οι ιδιώτες να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στο δημόσιο σύστημα υγείας» προσέθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και σημείωσε:

«Αυτά οδηγούν σε ακύρωση της δημοσίας υγείας, όπως δημιουργήθηκε από το 1980 και μετά. Η Αριστερά, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι έντιμοι εργαζόμενοι στην Υγεία και οι ενώσεις ασθενών θα είναι ο θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης