Για «λάθος ύφος και νομικά επιχειρήματα» στην επιστολή που εστάλη από τους διοικούντες την Cosco έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας το πρωί του Σαββάτου.

«Το πρόβλημα ήταν πως η εταιρεία ισχυριζόταν -κακώς κατά τη γνώμη μας- με λάθος μέθοδο και ύφος, αλλά εκτός από αυτό και με λάθος νομικά επιχειρήματα, ότι κάποιες ρυθμίσεις του κυρωτικού νόμου αντιστρατεύονται -έρχονται σε αντίθεση με- τη σύμβαση παραχώρησης (για τον ΟΛΠ). Περί αυτού επρόκειτο» είπε ο Θ. Δρίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι επισημάνσεις που έθεσε η Cosco στην επιστολή αυτή μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι όπου υπήρχε η δυνατότητα μιας επαναδιατύπωσης «που και την ουσία να μην την αλλάζει και τις ενστάσεις να άρει, αυτό συνέβη και τίποτα περισσότερο».

Λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει ότι το νομοσχέδιο «κύρωνε τη σύμβαση παραχώρησης που ήταν η ουσία της συμφωνίας με βάση την οποία είχε γίνει η διαγωνιστική διαδικασία», συμπληρώνοντας ότι «η σύμβαση παραχώρησης είναι ένα κείμενο που δεν δέχεται καμία διαφοροποίηση και δεν αλλάζει ούτε μισή λέξη».

Προς αυτήν την κατεύθυνση διαχώρισε τον κυρωτικό νόμο, λέγοντας πως πρόκειται για «ένα κείμενο που πλαισιώνει και εισάγει προς κύρωση τη σύμβαση παραχώρησης και επιδέχεται διαφοροποιήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης