Κουτσούμπας: Χρειάζεται να δυναμώσει το αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο της τέχνης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 14:10
Κουτσούμπας: Χρειάζεται να δυναμώσει το αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο της τέχνης
«Στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατοστών γενεθλίων του Κόμματος επιδιώκουμε να συναντηθούμε με ανθρώπους, σε όλη τη χώρα, που ενδιαφέρονται όχι μόνο για τη λαμπρή ιστορία του Κόμματός μας, αλλά πολύ περισσότερο για τους αγώνες που δίνουμε. Και σε αυτή την υπόθεση είναι διαχρονικά ξεχωριστή η συμβολή της Τέχνης και των ανθρώπων της» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων, για πρώτη φορά, στο Ηράκλειο Κρήτης στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου με τη συμμετοχή 52 εικαστικών έργων από 40 καλλιτέχνες, που προέρχονται από την Κρήτη και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

«Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη έκθεση δίνει το έναυσμα για κάλεσμα συμπόρευσης με τους δημιουργούς που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, καθώς και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ από τη γέννησή του είχε «σταθερό προσανατολισμό στη μορφωτική, πολιτιστική, αισθητική καλλιέργεια της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, ακόμη και σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας, στις εξορίες και τις φυλακές» διότι «η πνευματική καλλιέργεια δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά πολύτιμο και αναντικατάστατο εφόδιο για να ανταποκριθεί και να ηγηθεί η κοινωνική πρωτοπορία στην πάλη με την αστική τάξη, τόσο σήμερα, όσο και αύριο».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους εικαστικούς δημιουργούς που συντάχθηκαν με το ΚΚΕ από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, και συμπορεύθηκαν ή αγωνίστηκαν μέσα από τις γραμμές του, κάτω από όλες τις συνθήκες ακόμα και τις πιο σκληρές, και σε όλους τους μεγάλους ταξικούς αγώνες στη διάρκεια του 20ου αιώνα.

«Μια μερίδα συνειδητών καλλιτεχνών σήκωσε το μεγάλο βάρος του όγκου της εικαστικής δουλειάς, που απαιτούσε ο πρωτοποριακός θεσμός των Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή στα χρόνια μετά την μεταπολίτευση» είπε ο Δ. Κουτσούμπας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 14:11