Το ΚΚΕ θα είναι η δύναμη της λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα κι έξω από την Βουλή, διεκδικώντας κάποιες ανάσες ανακούφισης για τον λαό και παλεύοντας ώστε να δημιουργηθούν σε μια πορεία οι προϋποθέσεις για μια άλλη κοινωνική οργάνωση και νέα οικονομία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε εκ νέου σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει, ούτε θα δώσει ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ενώ θα ψηφίσει κάθε πραγματικά φιλολαϊκό νόμο, αν κατατεθεί στην Βουλή.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν ταυτίζει την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας για τον δεύτερο ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κλασική σοσιαλδημοκρατία που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ και εξελίσσεται γρήγορα σε αστικό κόμμα, υιοθετώντας πολιτικές που δεν συνιστούν πραγματική ανατροπή υπέρ του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το δημόσιο χρέος είπε ότι δεν το δημιούργησε ο λαός, τόνισε ότι γι αυτό ευθύνονται εκείνοι που επένδυαν με ζεστό κρατικό χρήμα και όταν είδαν ότι το «εργατικό κόστος» είναι αλλού φθηνότερο πήραν τις εταιρείες τους και έφυγαν, ενώ ανέφερε ότι μέρος του χρέους οφείλεται και στους υπέρογκους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς στους οποίους προέβη η χώρα και οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τις αμυντικές της ανάγκες.

Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι με σχέδιο που το ΚΚΕ διατυπώνει στο Πρόγραμμά του, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί εκτός ΕΕ αναπτύσσοντας την οικονομία της προς όφελος του λαού.

Ερωτηθείς δε, αν εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με την διαπλοκή, είπε ότι «όταν ακούς για πολλές Εξεταστικές Επιτροπές είναι για να μην γίνει τίποτα στο τέλος, ή το πολύ-πολύ για να βρεθεί μετά από χρόνια κάποιος ξοφλημένος πολιτικός που όμως τους έχει κάνει την δουλειά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε την αντικειμενική δυνατότητα, λόγω σύγκλισης στα μεγάλα ζητήματα, δημιουργίας «μεγάλου συνασπισμού μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», όσο κι αυτό δεν φαίνεται δυνατό τώρα, και πάντως όχι άμεσα.

«Το πλέον επικίνδυνο είναι το παλιό που εμφανίζεται με την μάσκα του νέου» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως το ρεαλιστικό σήμερα είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να είναι ένα ισχυρό αντίβαρο σε όλα αυτά.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή «εγκληματική, ναζιστική οργάνωση με πρακτική φασιστών του Μεσοπολέμου και ενέργειες υποκόσμου, τσιράκι του κεφαλαίου και δημιούργημα τμημάτων του που είχαν οικονομικό και πολιτικό συμφέρον, την οποία θέλουν να μαζέψουν, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν», και τόνισε ότι «όσοι σκέπτονται να την ψηφίσουν, να απομακρυνθούν από τέτοιες σκέψεις γιατί ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την χώρα και τον λαό».

Ερωτηθείς για το «Ποτάμι» το χαρακτήρισε, όπως και τον αρχηγό του, «διάττοντα αστέρα» που θέλει να παίξει συμπληρωματικό ρόλο «τσόντας» στο πολιτικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Γ. Παπανδρέου το χαρακτήρισε «γέννημα της συγκυρίας, χωρίς πολύ μέλλον, όπως και το Ποτάμι». Παράλληλα πρόσθεσε ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα συμμετάσχει στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, η αναμόρφωση του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το ΚΚΕ, το οποίο εκτιμά ότι ούτε σε αυτές τις εκλογές θα ολοκληρωθεί η αναμόρφωση.

Τέλος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκτίμησε ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς η αστική τάξη, η ΕΕ και τα κόμματά της δεν θέλουν συνεχείς εκλογές, ενώ παράλληλα έχει κουραστεί και ο λαός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης