Κάλεσμα στήριξης στο ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές έστειλε από τη Λάρισα ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «στις εκλογές της 7ης του Ιούλη, αυτό που κρίνεται είναι πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, γιατί αυτή θα είναι η δύναμη του λαού, την επόμενη μέρα», υποστηρίζοντας πως «ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις, τις όποιες διαφορές στα προγράμματα, η επόμενη κυβέρνηση θα πιάσει το αντιλαϊκό νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που τσακίζει την εργατική τάξη, τον λαό για τα κέρδη των λίγων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας για τα άλλα κόμματα είπε ότι «ετοιμάζουν μια επόμενη μέρα για τον λαό, που θα είναι λίγο πολύ ίδια με την προηγούμενη» και επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ λέγοντας πως «κοινός βέβαια παρονομαστής είναι η υπεράσπιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας».

«Στα κυβερνητικά προγράμματα, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου όπως αυτές του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που βαφτίζονται “αναδιαρθρώσεις”, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ» σημείωσε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιδιώκει να εγκατασταθεί στην πλατφόρμα της αμαρτωλής παλιάς και νέας Σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ» υποστηρίζοντας ότι «κρούει ξανά τον “μπαμπούλα της Δεξιάς” και άλλα τέτοια, για να εγκλωβίσει ξανά αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ αλλά και τις την τουρκική προκλητικότητα ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ είπε πως «η αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σ’ αυτούς τους οξυμμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτή την περιοχή».

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στη Ν.Δ υποστηρίζοντας πως μιας ενδεχόμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας «θα είναι μια “δεξιά”, αστική, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση» ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ «να εμφανίζεται ως δικαιωμένη για το αντιλαϊκό παρελθόν της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του είναι αυτός που έχει στρώσει τα κόκκινα χαλιά με την αντιλαϊκή πολιτική του στη ΝΔ. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως η ΝΔ πρέπει να πει κι ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι μόνο ξέπλυνε την πολιτική των κυβερνήσεών της αλλά έτρεξε να υλοποιήσει όλη τη βρώμικη δουλειά που εκείνη δεν πρόλαβε» είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών είπε πως «αντί ο λαός να παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα, στις εκλογές μπορεί να κάνει μια σίγουρη επιλογή για τη ζωή του και να ψηφίσει το ΚΚΕ» προσθέτοντας πως «το ΚΚΕ θα είναι, όπως και ήταν, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων ο γ.γ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του κόμματός του στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα με την κατάθεση τροπολογιών και προτάσεων νόμων, λέγοντας πως «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε συνολικά έξι προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι στις εκλογές «ο λαός θα πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να βαδίσει πιο αποφασιστικά στον δρόμο της διεκδίκησης, μέσα και έξω από τη βουλή».

Αναφορικά με τις προτάσεις του κόμματος το επόμενο διάστημα ,ο γγ του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ «θα διεκδικήσει πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων».

Όπως εξήγησε το ΚΚΕ θα διεκδικήσει:

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

-Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές της δημόσιας υγείας, της παιδείας, στους Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης.

– Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν το ωράριο.

– Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες,

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Πάγωμα των χρεών για όλο το διάστημα της ανεργίας.

-Απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ.

– Επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων στο αφορολόγητο όριο, όπως ισχύει για μισθωτούς και αγρότες, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

– Διαγραφή τόκων και προστίμων καθώς και του 30% των υπολοίπων χρεών τους σε εφορία – τράπεζες – δήμους.

Μιλώντας για τις θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτική παραγωγή και τον αγροτικό κόσμο, ο κ. Κουτσούμπας είπε «ότι το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους».

Όπως τόνισε, το ΚΚΕ παλεύει για κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, για αφορολόγητο πετρέλαιο -όπως στους εφοπλιστές- για μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά και για κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα.

Σχετικά με τη φορολογία των αγροτών ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των τεκμηρίων και διεκδικεί αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίσης διεκδικεί, την κατάργηση των λογιστικών βιβλίων στους αγρότες με τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, αλλά και ζητά να μην επιβαρυνθεί με το Τέλος Επιτηδεύματος κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος.

Αναφορικά με τον ΕΛΓΑ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως θα πρέπει να είναι ο κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε για την ανάγκη μείωσης των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Επίσης πρότεινε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια και να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, Τόνισε επίσης ότι δεν θα πρέπει να ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Αναφορικά με τους δασικούς χάρτες ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία επιβάρυνση για αγρότες και κτηνοτρόφους από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας στους τόκους των δανείων των αγροτών ζητώντας τη διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα.

«Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στον λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Γιατί το ΚΚΕ δεν τα δίπλωσε, ούτε θα κάνει πίσω στα δύσκολα που έχουμε μπροστά. Γιατί το ΚΚΕ πρεσβεύει τον ρεαλισμό της σύγκρουσης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και των παιδιών του» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης