Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα κάλεσε τον ελληνικό λαό ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία προκειμένου να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου.

«Στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράσαμε την ανησυχία μας και τους προβληματισμούς μας, αλλά και τις θέσεις του ΚΚΕ γύρω από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως αναφέρθηκε «στην ένταση των ανταγωνισμών, των αντιθέσεων και την κλιμάκωσή τους, ιδιαίτερα με την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο, την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, του λαού μας και κυρίως με τα τελευταία γεγονότα, που είτε στον Έβρο θέτουν σε αμφισβήτηση το πρωτόκολλο του 1926 και τη συνθήκη τη Λοζάνης είτε τώρα με τις νέες δηλώσεις, με την ενεργοποίηση του απαράδεκτου και ανυπόστατου τουρκολιβυκού συμφώνου, μνημονίου, για τον καθορισμό των ΑΟΖ, μεταξύ των δύο αυτών χωρών.

»Ενώ η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε σεισμικές έρευνες -όπως όλοι ξέρουμε- στη νότια Κρήτη, καταρχήν, και βεβαίως στη συνέχεια, με το γεωτρύπανο για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Πράγμα που είναι απαράδεκτο, επικίνδυνο για τις εξελίξεις στην περιοχή.

»Και βεβαίως όλα αυτά γίνονται στο φόντο των θέσεων και των ΗΠΑ και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην ουσία, που οδηγούν σε συνδιαχείριση του Αιγαίου, που άπτονται κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αποκλείουμε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο»

«Από αυτή τη σκοπιά καλούμε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση, σε σωστή ενημέρωση από την κυβέρνηση και από όλα τα πολιτικά κόμματα, σε ενεργοποίηση και κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα γύρω από αυτές τις εξελίξεις, να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, γιατί δεν αποκλείουμε ούτε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στην ευρύτερη περιοχή, στα ελληνικά σύνορα, γεγονός που θα αποτελέσει την αφορμή για τη διαπραγμάτευση, για τη συνδιαχείριση, μέχρι και την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Από αυτή τη σκοπιά ανησυχούμε» πρόσθεσε.

«Φυσικά η λύση δεν είναι η πολεμική εμπλοκή. Η λύση βρίσκεται στην ειρήνη, στη φιλία ανάμεσα στους λαούς, η λύση βρίσκεται βεβαίως σε διαπραγματεύσεις, η λύση βρίσκεται στο να φύγουμε από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να πάψουν να λειτουργούν οι επικίνδυνες αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις του θανάτου στην πατρίδα μας και να γίνεται η Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο βάσεων, να σταματήσει η συμμετοχή και η εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις με αποστολές στρατιωτών και αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων εκτός της χώρας» υπογράμμισε.

«Όλο αυτό το συνολικό πακέτο θέσεων συζητήσαμε, ενώ ταυτόχρονα με αφορμή τη μεγάλη οικονομική κρίση, που βρίσκεται μπροστά μας -όχι εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά επειδή η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης αυτών των εξελίξεων στην οικονομία μετά από αυτή τη μικρή την ασταθή ανάκαμψη που είχαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια- και πλήττονται λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, λαϊκές οικογένειες» είπε στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας και προσέθεσε:

«Θέσαμε, λοιπόν, τα ζητήματα των απαράδεκτων μέτρων που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση και που παίρνει με fast track διαδικασίες, με τις συνεχείς ΠΝΠ και άλλα νομοσχέδια που φέρνει στην ελληνική βουλή χωρίς καν να υπάρχει ο χρόνος διαβούλευσης, συζήτησης γύρω από αυτά τα ζητήματα και κινητοποίησης του λαού.

»Από αυτή τη σκοπιά επισημάναμε ότι δεν πρέπει οποιαδήποτε στιγμή να περιορίζονται οι αστικές ελευθερίες στη χώρα μας, δεν πρέπει να ακολουθούμε παραδείγματα όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, με την απαράδεκτη κυβέρνηση Τραμπ, αλλά και με όλο αυτό το σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς που καλλιεργεί το ρατσισμό, την καταστολή, τη βία ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των λαών».

«Ο ελληνικός λαός θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, το ΚΚΕ θα είναι εδώ με τις προτάσεις του, με την ενημέρωση του ελληνικού λαού, με την ενημέρωση και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή και κυρίως με την κινητοποίησή μας» κατέληξε στις δηλώσεις του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης