Κουμουτσάκος: «Στο Βουκουρέστι, η κυβέρνηση Καραμανλή δεν δέχτηκε έναν κακό συμβιβασμό»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 15:15
Κουμουτσάκος: «Στο Βουκουρέστι, η κυβέρνηση Καραμανλή δεν δέχτηκε έναν κακό συμβιβασμό»
«Στο Βουκουρέστι, η ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν δέχτηκαν έναν κακό συμβιβασμό» υποστήριξε, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κληθείς να σχολιάσει το έγγραφο, από το αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς, ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε: «Είναι αδιανόητο. Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος βρίσκεται πολιτικά σε δύσκολη θέση, να απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει απόρρητα έγγραφα, τα οποία είναι αποσπασματικά έγγραφα μιας διαπραγμάτευσης που κράτησε 25 χρόνια για να απειλεί πολιτικούς του αντιπάλους».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, στη ραδιοφωνική συνέντευξη συμπλήρωσε: «Ο κ. Κοτζιάς έκανε και κάτι χειρότερο χθες. Υιοθέτησε την άποψη των Σκοπιανών περί Μακεδονικής γλώσσας και όχι την ελληνική θέση ότι ουδέποτε έχει γίνει αυτή αποδεκτή. Ο κ. Μπαμπινιώτης γλωσσολόγος, καθηγητής, που γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα αυτά είπε ότι ποτέ δεν έγινε τέτοια αποδοχή».

Τέλος, ερωτηθείς για το «τι συνέβη το 1997», ο κ. Κουμουτσάκος απήντησε λέγοντας: «Δεν ξέρω τι συνέβη το 1977, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολλά χρόνια πίσω. Ήμουν πολύ μικρός για να ξέρω τι συνέβη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 15:15