«Η συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει πια δημιουργήσει ατμόσφαιρα επικίνδυνης έντασης σε μία ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή, όπως η ανατολική Μεσόγειος» ανέφερε σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ανέφερε ότι «η Άγκυρα με τη συμπεριφορά της θέτει σε δοκιμασία την περιφερειακή ασφάλεια και τη σταθερότητα», υπογραμμίζοντας ότι «εταίροι και σύμμαχοι οφείλουν να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση και επιρροή προς την Τουρκία για να εγκαταλείψει αυτήν την επικίνδυνη πρακτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που είναι ο κατεξοχήν δημοκρατικός θεσμός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, μπορεί να έχει και πρέπει να έχει βαρύνοντα λόγο στην Τουρκία» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκίνησε από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες σειρά επαφών με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση στο Αιγαίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης