Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Με το σημερινό δημοψήφισμα η Τουρκία προχωρά σε μια σοβαρή συνταγματική αλλαγή», ανέφερε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Η από εδώ και πέρα πορεία θα κριθεί, λόγω και του οριακού αποτελέσματος, από τη σωφροσύνη που θα επιδείξουν η πολιτική ηγεσία και ο τουρκικός λαός».

»Εμείς στην Ελλάδα προσβλέπουμε σε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας», επεσήμανε και εξήγησε: «Εδραιωμένες στον αμοιβαίο σεβασμό, στο διεθνές δίκαιο και στις ισχύουσες διεθνείς Συνθήκες. Σε διμερείς σχέσεις που θα διέπονται από τις αρχές της καλής γειτονίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε: «Προσβλέπουμε σε μια Τουρκία που θα συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή μας, χωρίς πολιτικές εντάσεων και προκλήσεων που, άλλωστε, δεν οδηγούν πουθενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Προσβλέπουμε, τέλος, σε μια Τουρκία που, όχι μόνον θα διατηρήσει, αλλά και θα μπορέσει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατέληξε στη δήλωσή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης