Κώστας Καραμανλής: «Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση, όχι υποστηρικτή των μπαχαλάκηδων»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 13:23
Κώστας Καραμανλής: «Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση, όχι υποστηρικτή των μπαχαλάκηδων»

«Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση, όχι υποστηρικτή των μπαχαλάκηδων», σημειώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στη Realnews, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και την αποδίδει στο ότι το κόμμα «αποφάσισε, με την επιστροφή στην αντιπολίτευση, να επιστρέψει στο στενό του κομματικό ακροατήριο».

Για την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Καραμανλής θέτει το ρητορικό ερώτημα «επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ιδεοληψιών, έθαβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, θα κάνουμε κι' εμείς ότι δεν το βλέπουμε;». Προσθέτει λέγοντας ότι «αυτό είναι σε βάρος των πανεπιστημίων, των φοιτητών, των οικογενειών τους, σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας. Και αν κάποιος πιστεύει ότι οι μπαχαλάκηδες, οι λαθρέμποροι και οι έμποροι ναρκωτικών θα απομακρυνθούν με ευχολόγια, να μας πει γιατί δεν έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια».

Για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα λέει ότι είναι ένα σύνθετο θέμα που δεν αντιμετωπίζεται «με ισοπεδωτικούς λαϊκισμούς» και τονίζει πως «θέλουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και να προστατεύσουμε τη χώρα μας».

Για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου και τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, ο αρμόδιος υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην κατασκευή τους και διαβεβαιώνει πως «και τα δύο τα μελετάμε εντατικά, με περίσκεψη, ρεαλισμό και σε συνεννόηση με την ΕΕ».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 13:23