Μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για την υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr.

Μέσα στην εβδομάδα η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για την τύχη του Μουζάλα​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει καταλήξει στον τρόπο διαχείρισης της «κρίσης» που προκάλεσε το λεκτικό ατόπημα του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», με τον Πάνο Καμμένο να επιμένει στην παραίτησή τουΣύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μέσα στην εβδομάδα -μετά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης- συνάντηση με τον κυβερνητικό του εταίρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για να συζητήσουν το θέμα και, όπως όλα δείχνουν, να του ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την «τύχη» του κ. Μουζάλα.

Οι κινήσεις του πρωθυπουργού

Η απόφαση να αναβαθμιστεί το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με αλλαγή δομής, δημιουργία Γενικών Γραμματειών και στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, φανερώνει -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- την πρόθεση του πρωθυπουργού να αναβαθμίσει παράλληλα και τον υπουργό ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «εμβληματική μορφή» για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «αριστερή ηθική» με σύσσωμο το κόμμα, τη νεολαία αλλά και υπουργούς να ανθίστανται σθεναρά σε τυχόν απομάκρυνσή του και να διαμηνύουν προς το Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να την αποδεχθούν.

Δεν αποκλείεται ο Γιάννης Μουζάλας να φύγει μεν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να «μετακομίσει» σε άλλο πόστο, «κοντά» στον πρωθυπουργό​Μία πρώτη σκέψη για να είναι όλοι… ευχαριστημένοι ήταν να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε ευρύ ανασχηματισμό ώστε να τοποθετήσει σε άλλο πόστο τον υπουργό. Το γεγονός όμως ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, τοποθετεί το ενδεχόμενο αυτό μετά το τέλος Απριλίου –ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να κλείσει και η αξιολόγηση– καθώς οι «βασικοί παίχτες» πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους έως ότου κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο Γιάννης Μουζάλας να φύγει μεν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να «μετακομίσει» σε άλλο πόστο, «κοντά» στον πρωθυπουργό, έχοντας πάντως παράλληλα καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα του προσφυγικού. Η λύση, πάντως, αναμένεται να είναι… ευρηματική ώστε και ο κ. Μουζάλας να βρίσκεται στην κυβέρνηση και ο Πάνος Καμμένος να μείνει ικανοποιημένος.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ότι «το γυαλί δεν έχει ραγίσει και δεν θα σπάσει, διότι προέχουν πολύ περισσότερο τα κρίσιμα προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης