Η Νέα Δημοκρατία έχει τον τρόπο να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε διάστημα δύο ετών, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το λάθος […] το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Εγώ όμως θα δεσμευτώ ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύετε πραγματικά ότι σήμερα δεν μπορούν να βρεθούν από εξοικονόμηση δαπανών 700 με 800 εκατομμύρια;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, διευκρινίζοντας όμως ότι όταν μιλά για εξοικονόμηση πόρων εστιάζει στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου, παρά σε τυφλές περικοπές.

Εξοικονόμηση «σημαίνει καλύτερη τήρηση των προϋπολογισμών, σημαίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σημαίνει εξορθολογισμός, παραδείγματος χάριν, στις δαπάνες, στην υγεία, στην παιδεία», είπε.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ως έχει ένας φόρος που έχει πάψει να είναι πλέον έκτακτος, τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχει ιδιοκατοίκηση σε ποσοστό 85%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης