Κυρ. Μητσοτάκης: «Η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό πλούτο της»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 15:08
Κυρ. Μητσοτάκης: «Η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό πλούτο της»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Tις εγκαταστάσεις τις Energean Oil & Gas, στον Πρίνο Θάσου, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα.

Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε: «Εδώ και παραπάνω από τριάντα χρόνια, ο Πρίνος παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, συνεισφέροντας στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Προσφέροντας πολλές ποιοτικές θέσεις απασχόλησης και συνεισφέροντας, βέβαια, στην εθνική οικονομία. Η χώρα έχει μία υποχρέωση: Να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στις περιβαλλοντικές οδηγίες και στην περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως έχει συμβεί σε αυτή την περιοχή, εδώ και πολλές δεκαετίες».

«Θέλω να τονίσω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου σε μία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα έχει και τουριστική ανάπτυξη. Αποδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει η απαραίτητη εταιρική υπευθυνότητα και όταν γίνονται σεβαστοί όλοι οι κανόνες, οι δύο αυτές δράσεις μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά».

«Θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύουν σημαντικά ποσά στην εξόρυξη και στην παραγωγή υδρογονανθράκων, ταυτόχρονα εξάγουν την τεχνογνωσία στο εξωτερικό, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός» κατέληξε στη δήλωσή του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 15:08