Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέντ Νταβούτογλου.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ευάγγελος Βενιζέλος και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Κυπριακό που αποτελεί και το κλειδί για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, ενώ επιβεβαιώθηκαν τα σημεία σύγκλισης που είχαν αναπτύξει οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Άγκυρα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συζητήθηκε και η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έφτασε την Παρασκευή στην Αθήνα, επικεφαλής δεκαμελούς υπουργικού κλιμακίου και πολλών επιχειρηματιών που επισκέπτονται την χώρα μας ενόψει του τρίτου Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας και του επιχειρηματικού φόρουμ, ενώ έγινε ήδη δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Το πρόγραμμα του Νταβούτογλου

Στις 15.34 το μεσημέρι της Παρασκευής (με μικρή καθυστέρηση) έφτασε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης για το 3ο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος- Τουρκίας».

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τον περίμενε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Λίγο μετά τις 16:00 συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ το απόγευμα θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Το βράδυ (20:30) της ίδιας μέρας, οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Τουρκίας».

Θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Το Σάββατο στις 10:00 οι Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο 3ο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης