Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση σχετικά με την «προετοιμασία της συνοδού κορυφής της G7 και της συνόδου κορυφής EE-HΠΑ» ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «την ανάγκη σύγκρουσης των εργαζομένων με τα μονοπώλια, τις ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους».

O ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβασή του τόνισε ότι «το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης διαψεύδει τις αστικές προσδοκίες σε ΕΕ και ΗΠΑ ότι τα Ταμεία Ανάκαμψης ή οι κρατικές επιδοτήσεις θα εξασφάλιζαν γρήγορη ανάκαμψη και επικράτηση στον διεθνή ανταγωνισμό απέναντι στην Κίνα, η οποία επωφελείται τροφοδοτώντας τάσεις ενίσχυσης των σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ, χωρίς να αναιρούνται οι μεταξύ τους αντιθέσεις. Οι αλλεπάλληλες συνάξεις μέσα στον Ιούνη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των G7 καθώς και αυτή ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ σημαδεύονται από αναζητήσεις εύρεσης νέων πιο αποτελεσματικών σχημάτων απέναντι σε Κίνα και Ρωσία. Όμως, αυτές οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ψηφιακή και «πράσινη» μετάβαση που ευαγγελίζονται η ΕΕ, ο Μπάιντεν, ούτε φιλεργατική είναι ούτε φιλοπεριβαλλοντική κι ειρηνική. Οι «ελάχιστοι» προσχηματικοί φόροι στα μονοπώλια αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των φορολογικών παραδείσων, των φοροαπαλλαγών και των αναρίθμητων εργαλείων τους για να «μετακυλήσουν» τα όποια νέα φορολογικά βάρη στους λαούς, μεταξύ άλλων και με ακριβότερα εμπορεύματα και υπηρεσίες» πρόσθεσε και τόνισε καταλήγοντας:

«Με την αυτοτελή τους πάλη οι λαοί να χαράξουν δρόμο με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα κι ανάγκες σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης