«Προκλητική και προσβλητική ενέργεια, όχι μόνον για τους απανταχού Ποντίους αλλά για το σύνολο των Ελλήνων» χαρακτήρισε την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Όπως δήλωσε, «δεν αποτελεί δε μεμονωμένο γεγονός, γιατί υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις αδικαιολόγητων απελάσεων, όπως αυτές δύο Ελληνίδων επιστημόνων στο άμεσο παρελθόν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αυτό, όπως και σε όλα τα εθνικά θέματα δεν δημαγωγεί, όπως έπραττε η Νέα Δημοκρατία την περίοδο της διαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα ζητήσει τη Δευτέρα από το υπουργείο Εξωτερικών, με κοινοβουλευτική ερώτηση, να τοποθετηθεί για τις πληροφορίες που έχει και τα μέτρα που έχει λάβει, πέραν του προαναγγελθέντος διαβήματος», σημείωσε και προσέθεσε οτι «ένα όμως είναι βέβαιο: η κριτική που ασκήσαμε στην κυβέρνηση, για το ότι έθεσε ως μοναδικό στόχο “ένα ήσυχο καλοκαίρι” με την Τουρκία, παραχωρώντας χωρίς αντάλλαγμα την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, δυστυχώς επαληθεύθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει την αναθεωρητική στρατηγική της και τις προκλήσεις αν δεν δεσμευθεί, στο ευρωτουρκικό πλαίσιο, για διάλογο και λύσεις στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης