Επίσημη επίσκεψη στη Λατινική Αμερική, με σκοπό, όπως τονίζει, «να δοθεί ώθηση στις σχέσεις με παραδοσιακά φιλικές χώρες της περιοχής, οι οποίες, αν και αποτελούν ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις, δεν έχουν σημαντικό όγκο εμπορίου με την Ελλάδα» πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Λατινική Αμερική ήταν το Μεξικό, όπου πραγματοποίησε στις 25 και 26 Οκτωβρίου συναντήσεις με τους υφυπουργούς Εξωτερικών Carlos Alberto de Icaza Conzalez, Ενέργειας L. Berltran Rodriguez, Εμπορίου Juan Carlos Baker και Τουρισμού Maria Teresa Solis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές και παραγωγικές. Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με την ομογένεια του Μεξικού και έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο UNAM για το μέλλον της Ευρώπης και τις σχετικές ελληνικές προτάσεις. Ανάλογη διάλεξη, όπως επισημαίνεται, είχε δώσει και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στη σύντομη παραμονή του στις ΗΠΑ καθ’ οδόν προς την πόλη του Μεξικού.

Σημειώνεται από τον κ. Κατρούγκαλο πως η χώρα μας είναι παρατηρήτρια στην Ένωση του Ειρηνικού (Pacific Alliance), «η οποία αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες προσπάθειες οικονομικής ολοκλήρωσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική».

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Κολομβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Περιοδεία Κατρούγκαλου στη Λατινική Αμερική-Τελευταίοι σταθμοί Κολομβία και Κούβα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης