«Δεν λύνονται τα προβλήματα με προτάσεις τύπου Παρασκευόπουλου, είναι αστειότητες και δεν αντέχει και καμία σοβαρή κριτική» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το πόρισμα της επιτροπής μελέτης ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης του Υπουργείου Παιδείας.

«Τα πανεπιστήμια, όπως λειτουργεί σήμερα το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο, στην ουσία το μόνο που έχουν είναι άσυλο εγκληματιών, παραβατικότητας και ανομίας. Έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από βιασμοί, ληστείες, βιαιοπραγίες, εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών. Δεν λύνονται τα προβλήματα με ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, όπως στο παρελθόν πρότεινε ένας άλλος υπουργός ή με τις προτάσεις της Επιτροπής Παρασκευόπουλου» είπε ο κ. Καράογλου και αντέτεινε: «Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι το αυτονόητο. Πανεπιστημιακό άσυλο σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και αυτή δεν την αμφισβητεί κανείς, υπήρχε και θα υπάρχει στο πανεπιστήμιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να υπάρχει νόμος και τάξη, να υπάρχει η δυνατότητα στην αστυνομία, όταν υπάρχουν παραβατικότητες, να παρεμβαίνει άμεσα και χωρίς να χρειάζεται τη διαδικασία που προβλέπεται από τον σχετικό νόμο, γιατί θεωρώ ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο η ανομία στον χώρο των πανεπιστημίων γενικότερα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που υπερψήφισε και η ΝΔ, ο κ. Καράογλου παρατήρησε: «Εμείς δεν έχουμε κανένα σύνδρομο και όταν έρχεται μία πρωτοβουλία, με την οποία συμφωνούμε, δίνουμε θετική ψήφο, δεν έχουμε το σύνδρομο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τα 2,5 χρόνια της συγκυβέρνησης Σαμαρά, όπου ποτέ δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα, ούτε καν ένα άρθρο, ούτε καν μία παράγραφο κάποιου νομοσχεδίου. Η τροπολογία αυτή είναι σε συνέχεια του νόμου του Γιάννη Βρούτση, που προβλέπει μία διαδικασία κοινωνικού διαλόγου για την αύξηση του κατώτατου μισθού και είναι κάτι που θεωρούμε ότι μπορούσε να γίνει και πολύ πιο πριν, η εκτίμησή μας είναι ότι θα μπορούσε να γίνει το 2017».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης