«Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η εμπορευματοποίηση του φαρμάκου, όσο το φάρμακο αποτελεί κινητήριο μοχλό για τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, όσο είναι πανάκριβο και απλησίαστο για τους ασφαλισμένους, τα λαϊκά στρώματα και τους συνταξιούχους, είναι φανερό ότι θα υπάρχει ένας τεράστιος πόλεμος ανάμεσα στις πολυεθνικές και ποια θα αποκτήσει μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα» επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1.

Πρόσθεσε ότι από την άποψη αυτή δεν είναι τυχαίο ότι το σκάνδαλο με την Novartis βγαίνει με αφορμή έρευνες στις ΗΠΑ γιατί οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν χάσει έδαφος σε σχέση με τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές στο μοίρασμα των αγορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στην «διασύνδεση ανάμεσα στις πολιτικές, στα κόμματα που ασκούν την κυβερνητική διαχείριση και στα οικονομικά συμφέροντα που με τις πολιτικές τους τα κόμματα, με τις αποφάσεις και με τους νόμους θωρακίζουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ομίλων και αυτή η διασύνδεση είναι που αναπαράγει την διαπλοκή, τα σκάνδαλα και την διαφθορά».

Είπε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της έρευνας του θέματος, «παρότι δεν έχει αυταπάτες διότι όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αντίστοιχες επιτροπές με αντίστοιχα σκάνδαλα και θέματα διαφθοράς έχουμε χορτάσει από μεγάλες κουβέντες και το αποτέλεσμα ήταν πενιχρό, σχεδόν μηδαμινό».

Σημείωσε, επίσης, ότι όλη αυτή η υπόθεση «λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και οι πραγματικοί ένοχοι, αυτός είναι ο αποπροσανατολισμός και όχι ότι “έσκασε” αυτό το ζήτημα και από την άποψη αυτή εμείς λέμε καθαρά ότι όσο δεν κόβεται ο ομφάλιος λώρος που επί της ουσίας είναι το καπιταλιστικό κέρδος και η θωράκιση από την δικαστική και την πολιτική εξουσία τότε τα σκάνδαλα θα αναπαράγονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο δηλαδή κουμάντο στην οικονομία κάνουν τα μονοπώλια, τα σκάνδαλα και η διαφθορά θα ζουν και θα βασιλεύουν, όπως ζει και βασιλεύει το καπιταλιστικό σύστημα, η μήτρα των σκανδάλων γιατί είναι σάπιο, εκμεταλλευτικό και απάνθρωπο και γιατί έχει από την ίδια του τη φύτρα να κάνει την εργατική τάξη και το λαό ακόμα πιο φτωχούς, να βλέπουν τη θέση τους να χειροτερεύει και να μη μπορούν να ικανοποιούν τις ανάγκες τους με βάση το επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, τη δυνατότητα που δίνουν η τεχνολογία και η επιστήμη να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες» κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης