Kατηγορηματικά διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, διαμηνύοντας εκ νέου προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενδεικτική είναι, άλλωστε, η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

«Ο πρωθυπουργός δεν παίζει με τους θεσμούς και θα κινηθεί θεσμικά σεβόμενος το Σύνταγμα» είναι το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει η εκτίμηση -με βάση και στοιχεία ερευνών- ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης εξακολουθεί να μην επιθυμεί πρόωρες εκλογές αλλά σταθερότητα. Ζητούμενο, όμως, παραμένει να περιοριστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Εξάλλου, μια θετική εισήγηση στην αξιολόγηση της τρόικας τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι εκτιμάται -σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο- ότι μπορεί να ανοίξει υπό όρους τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης:
Επί τάπητος ένστολοι, ΕΝΦΙΑ και ρωσικό εμπάργκο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014, 11:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης