Καμμένος: «Να παραιτηθεί ο Παπούλιας και να πάμε σε εκλογές»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014, 23:16
Καμμένος: «Να παραιτηθεί ο Παπούλιας και να πάμε σε εκλογές»
Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να διευκολύνει τις εξελίξεις ώστε να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε πρόωρες εκλογές, πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη.

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διευκολύνει με την παραίτηση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί να μένει, δηλαδή, μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και να τραβιέται η χώρα σε μια προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Καμμένος στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως η κυβέρνηση είναι αυτή που παίζει με τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε πως το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα οι εκλογές να προκηρυχθούν εντός 18 ημερών από την προκήρυξη τους, για έκτακτους λόγους και υπογράμμισε: «Μπορεί, λοιπόν, να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να πάμε γρήγορα σε εκλογές και μέσα στο Δεκέμβριο να έχουμε τη νέα κυβέρνηση».

Ακόμη, ο κ. Καμμένος κατήγγειλε πως το κόμμα του και οι βουλευτές του στοχοποιήθηκαν από το κράτος, λέγοντας πως «το ΣΔΟΕ μπούκαρε σε επτά βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Χτύπησε συγγενικά τους πρόσωπα. Εκβίασε. Ο εισαγγελέας έχει υποχρέωση να τα διερευνήσει αυτά».

Επίσης, χαρακτήρισε την προκλητικότητα της Τουρκίας «τεράστια και απίστευτη», ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι εκβιάζει τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις με μαθήματα τα Σαββατοκύριακα και κάλεσε τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να επισκεφθεί τα σχολεία για να δει τα προβλήματα.

Απευθύνθηκε σε βουλευτές που εγκατέλειψαν τους ΑΝΕΛ και τους κάλεσε να επιστρέψουν, αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα του στη Βουλή για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ παρουσίασε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας για τον μήνα Νοέμβριο που προσφέρουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες σε άνεργες, άπορες, ανασφάλιστες, τρίτεκνες-πολύτεκνες γυναίκες της Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η κάρτα ανεργίας, το εκκαθαριστικό και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αντίστοιχα. Σε δεύτερη φάση θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε 17 ιατρικές ειδικότητες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014, 23:17