Zougla newsroom

Την ώρα που το Οργανωμένο Έγκλημα στη χώρα μας «καλπάζει», η Ελληνική Δικαιοσύνη σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι πάει με τον… αραμπά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό τον λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Β. Πλιώτα και του ζήτησαν η δικαιοσύνη να «ανοίξει» το βήμα της, κυρίως σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστυνομικές αρχές ζητούν την επίσπευση διαδικασιών από τη Δικαιοσύνη και η απάντηση έρχεται με καθυστέρηση. «Αυτό μας δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα» λέει αξιωματικός με μεγάλη προϋπηρεσία σε υπηρεσίες Ασφάλειας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε, μέσω του υπομνήματος, να υπάρχει καλύτερη συνεργασία κυρίως με τους κατά τόπους εισαγγελείς και γι’ αυτό τον λόγο περιμένει τις ανάλογες πρωτοβουλίες από την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, αξιωματούχοι από τη λεωφόρο Κατεχάκη έλεγαν ότι «τέτοιου είδους θέματα δεν αντιμετωπίζουμε σε υπηρεσίες, όπως, π.χ., στην Αντιτρομοκρατική, όπου προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός και είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό δίνει την ευχέρεια για άμεσες και γρήγορες κινήσεις από τα στελέχη μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα περιέχονται και συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας και γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη για πιο συστηματική έρευνα και ακόμα καλύτερη συνεργασία μεταξύ αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών. 

Ωστόσο η εξιχνίαση υποθέσεων του λεγόμενου οργανωμένου εγκλήματος κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά και η όποια αργοπορία των δικαστικών αρχών δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα από τα λεγόμενα «συμβόλαια θανάτου» των τελευταίων ετών δεν έχει εξιχνιαστεί και ο κατάλογος με τα θύματα ολοένα και μεγαλώνει.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης