Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, απευθυνόμενη στους εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, καλεί σε στήριξη και αποφασιστική ενίσχυση του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τονίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης την επόμενη μέρα ισχυρού ΚΚΕ, «δυνατής λαϊκής αντιπολίτευσης, συμμαχίας και πάλης για την ανατροπή».

Το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα είναι εδώ τα εγχώρια και ξένα μονοπώλια απαιτώντας ακόμα περισσότερα προνόμια σε βάρος του λαού, επισημαίνει ότι «ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης, τα μονοπώλια ζητούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, τη νέα μείωση στους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Γι’ αυτό σε κρίση ή ανάκαμψη καμία ανακούφιση του λαού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αγώνα, χωρίς σύγκρουση με αυτά τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κάλεσμα της Κ.Ε. του κόμματος υπογραμμίζεται ότι ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ ως δύναμη εργατικής-λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης, ως σίγουρη εγγύηση και στήριγμα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, αλλά και για να «ανοίξουμε τον δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, με την εργατική τάξη, τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, τη σοσιαλιστική προοπτική».

«Ο λαός έχει ανάγκη μια δική του διακυβέρνηση, την κυβέρνηση της εργατικής – λαϊκής εξουσίας, και σ’ αυτήν το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο» επισημαίνει στο κείμενο-κάλεσμα.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι μπροστά στις κάλπες του Ιανουαρίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και παράγοντες της Ε.Ε. επενδύουν στην κινδυνολογία και τους εκβιασμούς προκειμένου να εγκλωβίσουν τον λαό και να αποσπάσουν τη συναίνεσή του στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και προσθέτει ότι «τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι απλά και μόνο απαιτήσεις των δανειστών. Είναι εδώ και χρόνια κατευθύνσεις της ΕΕ, η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για να γίνει ακόμη πιο φτηνό το εργατικό δυναμικό. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ – Ευρωζώνης γίνονται τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με δεξιές (π.χ. Γερμανία) ή σοσιαλδημοκρατικές (π.χ. Γαλλία, Ιταλία) κυβερνήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκρύπτει αυτήν την πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις που κι αυτός προτείνει είναι στη λογική της Ε.Ε. και των επιχειρηματιών».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση υπέρ του λαού και προσθέτει ότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «όχι μόνο δίνει διαπιστευτήρια στους δανειστές, στην ΕΕ, στις “αγορές” ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, αλλά και τους καλεί να εμπιστευθούν και να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους».

Επισημαίνει, ακόμα, τη φραστική εγκατάλειψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των περί «κατάργησης του μνημονίου και κυρίως των εφαρμοστικών νόμων» καθώς και την αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ όλου του πλαισίου της Ε.Ε., ενώ προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό προχωρά τις συμμαχίες του με πρώην στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ κ.λπ. που έχουν στηρίξει τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα».

«Την ίδια στιγμή, αξιοποιώντας μια ψευδεπίγραφη “ριζοσπαστική” ρητορεία οπορτουνιστικών δυνάμεων στο εσωτερικό του, ιδιαίτερα της λεγόμενης “Αριστερής Πλατφόρμας”, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εγκλωβίσει αριστερό κόσμο, νέους εργαζόμενους με προβληματισμό και αγωνιστική πολιτική διάθεση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «αντίστοιχα αποπροσανατολίζουν τα σχήματα εκλογικής συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που προβλέπουν ορισμένους στόχους πάλης, όπως η “έξοδος από το ευρώ”, χωρίς ρήξη με το σημερινό πλαίσιο ελέγχου της οικονομίας από την εξουσία του κεφαλαίου».

Σε άλλο σημείο του εν λόγω κειμένου, το ΚΚΕ αναφέρει πως οι διαφορές μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αφορούν στη συνταγή διαχείρισης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η ελάφρυνση του χρέους είτε με την πρόταση της ΝΔ είτε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει σε συμφωνία με τους εταίρους, άρα θα συνοδεύεται με νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, όπως έγινε με το “κούρεμα” του PSI το 2012, αλλά και σε άλλες χώρες».

«Καμιά αλλαγή στο μείγμα διαχείρισης δεν μπορεί να ματαιώσει την εκδήλωση της κρίσης ούτε να οδηγήσει σε καπιταλιστική ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αυτό δείχνουν τα παραδείγματα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας» αναφέρει το ΚΚΕ.

Προσθέτει ότι «η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, δεν θα δώσει αξιοπρεπή δουλειά στα εκατομμύρια ανέργους» και υπογραμμίζει πως «η ανάκαμψη, ακόμη κι αν επιτευχθεί, θα είναι αδύναμη και μάλιστα σε περίοδο που η ύφεση σε ισχυρές καπιταλιστικές χώρες και η υπερχρέωση κρατών προμηνύουν νέο κύκλο πιο βαθιάς κρίσης».

Στη συνέχεια εγκαλεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι ερίζουν τάζοντας ψίχουλα στην «ακραία φτώχεια, που κι αυτά θα προκύψουν από την αφαίμαξη των υπόλοιπων εργαζομένων και θα εξανεμιστούν την επόμενη μέρα απ’ το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων».

«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του. Κριτήριο πρέπει να είναι και οι τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού» αναφέρει ο Περισσός.

Στο κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ υπογραμμίζεται ότι για να είναι ο ίδιος ο λαός ισχυρός, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, ως μοναδικός αντίπαλος της εξουσίας των μονοπωλίων και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, ενώ επισημαίνεται ότι «κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις εκλογές. Άλλωστε, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι – κόμματα και σχήματα μιας χρήσης – να συνδράμουν σ’ αυτό».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι αποτελεί ανάγκη για τον λαό να απαλλαγεί από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την πολιτική τους και να πάρει ο ίδιος την εξουσία, καθώς η σημερινή κατάσταση -ελληνική και διεθνής- δεν επιτρέπει άλλο χαμένο χρόνο.

Το κάλεσμα της Κ.Ε. του κόμματος απευθύνεται στους ριζοσπάστες, αριστερούς, προοδευτικούς με γνώση και μνήμη που σήμερα «προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριά καρδιά και λίγες ελπίδες», σε όσους επιφυλάσσονται ακόμα για κάποιες θέσεις του ΚΚΕ, αλλά κατανοούν πως «όταν το κίνημα και το ΚΚΕ αδυνάτισαν, έχασε ο λαός».

Το ΚΚΕ, τέλος, απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, σε όποιον και όποια δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης