«Πρέπει να φέρουμε ξανά τον κόσμο κοντά στην πολιτική» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι άδικο να απαξιώνεται ο πολιτικός κόσμος, διότι – όπως τόνισε – από το 1974 έως και το 2014, που ο ίδιος βρέθηκε στην πολιτική σκηνή, γνώρισε εκατοντάδες πολιτικών για τους οποίους θα έπρεπε να είναι περήφανοι οι εκλογείς τους.

Ο κ. Κακλαμάνης, μίλησε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα «Η πορεία και οι αναπτυξιακές προοπτικές στις Περιφέρειες. Το παράδειγμα της Δωδεκανήσου», στην οποία τιμήθηκε ο Ιωάννης Ζίγδης και έγινε ειδική μνεία στο έργο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Απόστολος Κακλαμάνης, απευθύνθηκε στο Σώμα λέγοντας ότι η Βουλή εκπροσωπεί αυθεντικότερα από οποιονδήποτε άλλο θεσμό την λαϊκή κυριαρχία και ο ίδιος γνώρισε άξιους εκπροσώπους του λαού, «οι οποίοι, ενώ έρχονταν με φιλοδοξίες, αναγκάζονταν να προσέξουν τους επιχειρηματίες ή τους εκδότες, διότι αλλιώς ήταν δύσκολο να επανέλθουν στη Βουλή» και προσέθεσε πως οι πλέον εργατικοί και φιλότιμοι βουλευτές επανεκλέγονταν ακόμη μία φορά.

«Πιστεύω ότι είναι καιρός να φέρουμε ξανά το λαό κοντά στην πολιτική. Δεν υπάρχει ωραιότερη περιπέτεια της ζωής από την πολιτική. Αν τη νιώθεις ως φορτίο είναι ασήκωτο το βάρος της, αν όμως δεν την νιώθεις ως φορτίο αλλά αφιερώνεις χρόνο, δεν υπάρχει ωραιότερη περιπέτεια», είπε ο κ. Κακλαμάνης και επικαλέστηκε τη ρήση του Ιωάννη Ζίγδη «δεν έκανα οικογένεια, γιατί παντρεύτηκα την πολιτική», για να επισημάνει ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αφιερώσεις την ζωή σου στα κοινά. «Υπάρχει, πλέον, ευχάριστη ηθική ικανοποίηση ακόμη και όταν μέσα στη δυστυχία αγωνίζεσαι να βελτιώσεις μια πραγματικότητα, της οποίας μπορεί να είσαι και εσύ σε κάποιο ποσοστό ή κατ΄ ιδέα, έστω, με την έννοια της συλλογικής πολιτικής ευθύνης», τόνισε.

«Ας φέρουμε τον λαό, λοιπόν, κοντά. Έχετε το βήμα, δεν χρειάζεστε άλλα βήματα, από εκεί ο λαός, ο κάθε πολίτης, θα σας ζυγίζει και θα αποφαίνεται στις εκλογές, ποιο είναι το ειδικό βάρος του καθενός» κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνεδρίαση μίλησαν ακόμη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Νίκος Κωνσταντινίδης (οικονομολόγος, κοινωνιολόγος, συγγραφέας), ο Γεώργιος Χατζημάρκος (περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου) ο Φώτιος Χατζηδιάκος (δήμαρχος Ρόδου) ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης (πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου), καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης