Κάθοδος στις εκλογές για τη «Δράση» σε συνεργασία με τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, 16:38
Κάθοδος στις εκλογές για τη «Δράση» σε συνεργασία με τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία»
Η «Δράση» ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη την κάθοδό της στις επερχόμενες εκλογές σε συνεργασία με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, παρουσιάστηκαν οι βασικές της δεσμεύσεις και οι θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Δεσμεύεται ότι οι βουλευτές της, αν κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις, θα παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας, ενώ αν μετεκλογικώς δικαιούται κρατικής επιχορήγησης θα παραιτηθεί για το μέρος της επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 0,70 ευρώ ανά ψήφο. Σήμερα, κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε επιχορήγηση 10 ευρώ.

Οι θέσεις της «Δράσης» για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

- επιβολή ενιαίας επίπεδης φορολογίας, με αφορολόγητο όριο τα 5.000 ευρώ, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ίσης προς το 20% του εισοδήματος (25% για πάνω από 100.000 ευρώ και 30% για πάνω από 300.000 ευρώ)

- καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης ύψους 700 ευρώ μηνιαίως για κάθε πολίτη, είτε άνδρα είτε γυναίκα που συμπληρώνει τα 67 έτη, χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις

- σε συνδυασμό με τη μείωση της κρατικής δαπάνης, κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας - φορολόγηση της υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση ως εισόδημα και ενιαίο τέλος αποκλειστικώς για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ

- μείωση στα εμπόδια απασχόλησης με πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμός των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων (ωράρια, διατάξεις και άλλα προσκόμματα).

Τέλος, η πρότασή της για τον τομέα της υγείας είναι η χρηματοδότησή του από τη φορολογία. Ο πληθυσμός θεωρείται καθολικά ασφαλισμένος. Τις υπηρεσίες υγείας παρέχουν ιατροί και νοσοκομεία που συμβάλλονται με το σύστημα υγείας όπως ακριβώς γίνεται με τα προγράμματα υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Οι ευπορότεροι πολίτες συμμετέχουν στη δαπάνη και εφόσον επιθυμούν πολυτελέστερες υπηρεσίες (μονόκλινα δωμάτια π.χ.) συνάπτουν πρόσθετη ασφάλιση με ελληνικές ή ξένες ασφαλιστικές εταιρείες. Εργαζόμενοι και εργοδότες απαλλάσσονται από τις κρατήσεις.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, 17:07