Επίτιμη δημότης Κέρκυρας ανακηρύχθηκε, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην Πρόεδρο απονεμήθηκε από τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, το μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο πρόσωπό σας, καταθέτουμε τον σεβασμό μας στον θεσμό της Δημοκρατίας, που με σθένος και σύνεση υπηρετείτε, προσηλωμένη στη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας των δημοκρατικών μας θεσμών, υπηρετώντας τον ελληνικό λαό. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σάς τιμά σήμερα ως την πρώτη Ελληνίδα που κοσμεί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας. Με τη σημερινή ανακήρυξή σας, αναγνωρίζουμε την τιμή που επιφυλάξατε στην Κέρκυρα με την πρόσφατη επίσκεψή σας στα Διαπόντια Νησιά μας και την παρουσία σας στον σημερινό λαμπρό εορτασμό της Επετείου μας, επιβεβαιώνοντας στην πράξη, τη συνείδηση εκ μέρους σας, του ύψιστου πολιτειακού χρέους άσβεστης μνήμης της ιστορίας μας. Η στάση σας μας γεμίζει με σιγουριά ότι έχετε τα μάτια σας στραμμένα στην Κέρκυρα και τα ακριτικά νησιά μας. Είναι πραγματικά η κατάλληλη ημέρα για να σας ανταποδώσουμε τα αισθήματα εκτίμησης και αγάπης που η ίδια έχετε εμπράκτως εκδηλώσει για τον τόπο μας» ανέφερε η δήμαρχος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, οι βουλευτές του νησιού, Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Χρήστος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης