Είναι χρέος μας να μην εξωραΐσουμε το διεθνές περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Ζάππειο, επισημαίνοντας πως έχουμε πόλεμο για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, έχουμε μία πρωτοφανή ενεργειακή αναστάτωση και μία αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και επισιτιστικό κίνδυνο για άλλες χώρες, καθώς και έναν πληθωρισμό ο οποίος ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε αυτό το σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται και «υπ’ αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου πως ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος και αυτή τη σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιμένει στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο, καθώς και ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υλοποιούμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Υπογράμμισε, επίσης, πως η χώρα θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση. Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους αλλά τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες, όπως είπε. «Κατ’ αρχάς για εθνική συσπείρωση απέναντι σ’ έναν απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε μία ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός «ο ρεαλισμός δεν εμποδίζει την αισιοδοξία όταν αυτή τεκμηριώνεται με αισιοδοξία και υπάρχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης