«Φωτιά» στο αστικό κατεστημένο έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ζητώντας να μπεί τέλος στο «βαθύ κράτος» βάζοντας στο στόχαστρο μέλη του δικαστικού σώματος, της διοίκησης της ΑΑΔΕ, τραπεζικά στελέχη, αλλά και συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ο τομεάρχης του κόμματος σε θέματα Διαφάνειας και Διοικητικής Δράσης, μάλιστα παρέθεσε ονόματα και φωτογραφικό υλικό, στους «13 δικαστές που δίκασαν τον Νίκο Παππά», αναφερόμενος στους ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτές της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Επιπρόσθετα, στις ίδιες αναρτήσεις υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλουτη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Να σημειωθεί πως η έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών αλλά και τη στοχοποιήση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις.

Διαγραφή Παύλου Πολάκη ζήτησε η Ν.Δ

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Και συνεχίζει: «σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης, αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος αγνοεί τις Αρχές του κόμματος έχει αποφασίσει να μείνει εκτός εκλογών»

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κουμουνδούρου, απαντώντας στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας». Ακολούθως σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθαρίζει: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Απάντηση Πολάκη προς ΣΥΡΙΖΑ: «Θα τα πούμε όλα στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή»

«Υπάρχουν διαδικασίες και όργανα στα οποία συμμετείχα» διευκρινίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με νεότερη ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση: «Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή . Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο… Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο !»

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Οι δημόσιες απειλές του Π. Πολάκη συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας

Με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας»

Ακόμη, η Ενωση αναφέρει ότι «το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων και ζητάει «την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

ΕΣΗΕΑ: Αδιανόητη και αχαρακτήριστη η συμπεριφορά Πολάκη

«Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA, αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές», καταλήγει.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης