Η «Χρυσή Αυγή» χτύπησε κατά κυριολεξία. Ο βουλευτής της, Ηλίας Κασιδιάρης, γρονθοκόπησε σε ζωντανή μετάδοση τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και περιέχυσε με νερό τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Άμεσα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν το βίαιο συμβάν. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αποχώρησε αμέσως μετά το επεισόδιο. Αρχηγοί κομμάτων αλλά και γνωστοί πολιτικοί με κατ’ ιδίαν παρεμβάσεις εξέφρασαν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την πράξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Λέξεις όπως «ντροπή» και φράσεις όπως «τα φασιστοειδή», «φασίστες» κ.λπ. κυριάρχησαν. Η Λιάνα Κανέλλη, δείχνοντας τον μώλωπα στο πρόσωπό της, είπε: «Για να φύγει αυτή η μελανιά, μαυρίστε τα φασισταριά».

Oι απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν έπειτα από έντονη αντιπαράθεση. Η εκπομπή διεκόπη και όλοι έμειναν άφωνοι από την πρωτόγνωρη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα δημοσιογράφοι και τεχνικοί προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν, αλλά ο βουλευτής έφυγε μαινόμενος και απειλώντας παράλληλα με μηνύσεις. Οι φύλακες προσπάθησαν να κλείσουν τις πόρτες του πάρκινγκ, για να μη φύγει, αλλά δεν τον πρόλαβαν.


(Η Λιάνα Κανέλλη δείχνει το χτύπημα στο μάτι της)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο. Όσον αφορά στην πράξη της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης που διέπραξε εις βάρος της Ρένας Δούρου, η σύλληψη επέρχεται μετά τη σχετική κατάθεση μήνυσης από την πλευρά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής είπε ότι η Λιάνα Κανέλλη τον χτύπησε πρώτη και αμύνθηκε. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι, αν δεν προβληθεί το video από την αρχή του, θα καταθέσει μήνυση και σε βάρος του σταθμού.

Δείτε το video:

Δείτε το video σε αργή κίνηση:

«Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βγάλουν το ΚΚΕ από την πατριωτική δράση αυτού του τόπου είναι γελασμένοι» δήλωσε η κα Κανέλλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή μετά το περιστατικό. «Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους» πρόσθεσε.

Δείτε το video:

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το επεισόδιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, μετά τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με το σημερινό περιστατικό στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1.

Aναλυτικά:

«Επί σειρά ετών οι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών λασπολογούσαν μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Καμμία πρωτοτυπία, λοιπόν, στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ατυχές περιστατικό στην εκπομπή του Παπαδάκη. Πριν αναφερθούμε σε αυτό, ανακοινώνουμε προς τον Ελληνικό Λαό ότι πριν τα ΜΜΕ μας αποκλείσουν, τους αποκλείουμε εμείς. Δεν τους χρειαζόμαστε. Έχουμε στο πλευρό μας μισό εκατομμύριο Έλληνες, οι οποίοι για εμάς έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα φερέφωνα ενός αμαρτωλού καθεστώτος, τα οποία είναι απόλυτα συνένοχα για την χρεωκοπία και το σημερινό κατάντημα του Λαού μας! Εμπάργκο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε όλα τα κανάλια και σε όλες τις εφημερίδες για να φανεί ξεκάθαρα ο αποκλεισμός μας, για να φανεί ξεκάθαρα το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν εις βάρος μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις συνεντεύξεις και παρουσίες των εκπροσώπων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά σύστημα οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ήταν εχθρικοί απέναντί μας και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, όχι αντικειμενικά να πράξουν την αποστολή τους, που είναι η ενημέρωση του Ελληνικού λαού, αλλά να κάνουν προπαγάνδα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως λοιπόν έκαναν επί τόσα χρόνια να μιλούν για εμάς χωρίς εμάς και να μας συκοφαντούν, χωρίς να μας δίνουν το δικαίωμα της απαντήσεως, έτσι ας συνεχίσουν και τώρα, την απάντηση θα την δώσει ο Ελληνικός Λαός στις 17 Ιουνίου 2012.

Σχετικώς με το επεισόδιο στην εκπομπή Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Επισημαίνουμε αυτά που με επιμέλεια όλα τα κανάλια αποκρύπτουν. Πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη χτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων. Το δείχνει καθαρά το βίντεο. Αυτό όμως δεν το είδε κανένας, δεν το είδε ούτε η δικαιοσύνη, η οποία ξεκίνησε αυτόφωρη διαδικασία μόνο για τον εκπρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως δεν άκουσε βεβαίως και τις ύβρεις της Λιάνας Κανέλλη ”πουσταριά, φασισταριά” κ.λπ. Για αυτά κύριοι κύριοι Εισαγγελείς δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει τον αγώνα της για ένα δυνατό εθνικιστικό κίνημα εναντίον όλων και φυσικά εναντίον των ορφανών του Μαρξ, που κυριαρχούν στα κανάλια και παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι προπαγάνδας. Εάν θέλετε να καταδικάσουμε τον συναγωνιστή μας για την πράγματι ατυχή στιγμή, καταδικάστε και εσείς πρώτα τις ύβρεις και την επίθεση της Λιάνας Κανέλλη, αλλιώς δεν είστε τίποτε άλλο από θλιβεροί υποκριτές σε διατεταγμένη υπηρεσία. Άξιος ο μισθός σας! Στις 17 Ιουνίου θα μιλήσει ο λαός και αυτός θα κρίνει».

Ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση

Σε υψηλούς τόνους έρχεται η αντίδραση της κυβέρνησης, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τσιόδρα.

«Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλίμονο, αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία» τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι: «το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, είχε νωρίτερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και, στη διάρκεια της ενημέρωσής του από στελέχη της διοίκησης του Κέντρου, διέκοψε για λίγα λεπτά, προκειμένου να απαντήσει σε κλήση από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αναφέρει ότι το περιστατικό έφερε στην επιφάνεια «το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης» και, αφού δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά σε καμία δημόσια συζήτηση παρουσία εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, προαναγγέλλει ότι θα θέσει το θέμα στη Διακομματική.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι εκκρεμούν δίκες εις βάρος στελεχών της Χρυσής Αυγής, οι οποίες, όμως, αναβάλλονται συνεχώς, «δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση».
 
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλης, έκανε παρέμβαση στην εκπομπή που σημειώθηκε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για άνανδρους τραμπούκους. «Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι» ανέφερε.

«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η… Τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των Ναζί!» έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο» σημείωσε, παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και συνέχισε: «Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές».

Την επίθεση καταδίκασαν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, αλλά και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης. «Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή» δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, καταδικάζοντας την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Η κα Κατσέλη δήλωσε επίσης ότι: «Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει, όχι μόνο να καταδικάζονται, αλλά και να απομονώνονται» και κατέληξε πως «η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού».

Την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καταδίκασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία». «Ο νεαρός αυτός ”κύριος”, εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί, που, εκτός από ακροδεξιοί, είναι άνανδροι και τραμπούκοι» υπογράμμισε η κα Γεννηματά και κάλεσε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.,  Γιώργος Καρατζαφέρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο. Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα».

Παρακολουθήστε τι δήλωσαν οι κ.κ. Νίκος Βούτσης, Πέτρος Ευθυμίου, Θάνος Πλεύρης, Πάνος Καμμένος, Νίκος Μπογιόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός και Κώστας Αϊβαλιώτης στο zougla radio:


ΕΣΗΕΑ: Δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, για το σημερινό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο βουλευτή Η. Κασιδιάρη.

«Τελικά είχαμε δίκιο, όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι» δήλωσε ο κ. Τρίμης και εκτίμησε πως «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας». «Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδιάρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Το ποινικό παρελθόν του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

Χθες ήταν προγραμματισμένη η δίκη του Η. Κασιδιάρη, η οποία τελικά αναβλήθηκε για τις 11 Ιουνίου. Ο εκπρόσωπος της Χ.Α. κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας εις βάρος πολίτη το 2007, στην Πολυτεχνειούπολη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του, που αφορά σε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ο Η. Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή σε πέντε άγνωστους δράστες που χτύπησαν με κλομπ και μαχαίρωσαν έναν μεταπτυχιακό φοιτητή, από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στον βουλευτή.

Διαβάστε επίσης:

Ρινγκ το στούντιο του Γ. Παπαδάκη

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης