Ανοιχτή πρόσκληση για την αποστολή προτάσεων σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού νόμου της χώρας εξέδωσε η γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καθημερινά καταγράφονται τα κενά και οι ελλείψεις των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων, αλλά κυρίως γνωρίζοντας και βιώνοντας την κρισιμότητα της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ως απαραίτητη η καθιέρωση μιας νέας προσέγγισης, τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στη διαδικασία σύνταξης του αναπτυξιακού νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος νόμος, λαμβάνοντας υπόψη τη δομή της ελληνικής οικονομίας, θα αποσκοπεί στην περαιτέρω αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της στροφής τους προς την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, συνεχίζει το υπουργείο Οικονομίας.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, για την κατάρτιση ενός νόμου αποτελεσματικού, κοινωνικά δίκαιου και επικεντρωμένου στα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, προϋποθέσεις αποτελούν η μεθοδική σχεδίασή του, καθώς και η πλήρης καταγραφή των αναγκών, των προβλημάτων και των αστοχιών των προηγούμενων νόμων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών.

«Για τον καλύτερο και πληρέστερο σχεδιασμό του, κρίνεται αναγκαία η συμβολή όλων των ενδιαφερόμενων και εμπλεκόμενων μερών με κάθε ιδιότητα (παραγωγική, επιστημονική, συμβουλευτική ή/και απλά με την ιδιότητα του πολίτη). Είναι κρίσιμη, ωστόσο, η κατανόηση τόσο της βαρύνουσας σημασίας του νέου αναπτυξιακού νόμου, όσο και της επιχειρούμενης ανοιχτής και κατά το δυνατό πιο περιεκτικής διαδικασίας κατάρτισής του» καταλήγει το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης