Τους ομολόγους του στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. της Παρασκευής θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τα «επιχειρησιακά συμβάντα» που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο όπου κινείται παρανόμως το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενημέρωση αφορά σε ισχυρισμούς που διατύπωσε η τουρκική πλευρά σύμφωνα με τους οποίους υπήρξε εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική KEMAL REIS κοντά στο Καστελόριζο.

Σε αυτή την εκδοχή εικάζεται ότι αναφέρθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όταν δήλωνε ότι : «Τους προειδοποιήσαμε ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα αν επιτεθούν στο Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση». Ο Ταγιπ Ερντογάν, για προπαγανδιστικούς λόγους υποστηρίζει το σενάριο ότι η ελληνική φρεγάτα υπέστη σοβαρές ζημιές από την τουρκική, ωστόσο τον διαψεύδει η σημερινή φωτογραφία της ελληνικής φρεγάτας που μετείχε στην κοινή άσκηση με τη Γαλλία, και εμφανίζεται άθικτη, με μια μόνο αμυχή στην πλώρη.

Δείτε τη φωτογραφία της φρεγάτας Λήμνος από την σημερινή άσκηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης