Με αξιοποίηση του άρθρου 28 του Συντάγματος και τυπικό νόμο αυξημένης ισχύος μπορεί να καλυφθεί η δέσμευση για να δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ότι οι δανειστές μας ζητούν εγγυήσεις σε συνταγματικό επίπεδο. Δείχνει την έλλειψη αξιοπιστίας, την οποία η χώρα μας διατηρεί στο εξωτερικό λόγω των λαθών του παρελθόντος» σημειώνει χαρακτηριστικά, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμά πως είναι εφικτό με την παρούσα πολιτική συγκυρία να συγκεντρωθεί η ψήφος 180 βουλευτών για να κυρωθεί ο νόμος και να αποφευχθεί η συνταγματική τροποποίηση.

Γενικότερα, τονίζει πως η χώρα χρειάζεται, επειγόντως, μια θεμελιώδη αλλαγή στη νοοτροπία κυβερνώντων και κυβερνωμένων: «Είναι ανάγκη όλοι να σοβαρευτούμε περισσότερο, να επιστρατεύσουμε τον δυναμισμό και την εργατικότητα του λαού μας».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις και ίδρυση νέων επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό, αποκρατικοποιήσεις που θα προσελκύσουν νέα κεφάλαια στη χώρα και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση των δημοσίων και την κοινωνική προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης