Βίντεο/Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης
Ρεπορτάζ: Γιώργος Στογιάννος

Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται αυτή την ώρα η «Ζούγκλα», μεταφέροντας τον παλμό που επικρατεί στην Πειραιώς εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το κλίμα που επικρατεί είναι αναμενόμενα πολύ θετικό. Τα στελέχη του κόμματος πανηγύρισαν έπειτα από την ανακοίνωση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, με ποσοστό 41%, λέγοντας πως «όλη η Ελλάδα είναι μπλε».

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη έπειτα από την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 19:30 αναχώρησαν από την Πειραιώς ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

 

Στις 18:25 έφτασε στον χώρο ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Νωρίτερα, περί τις 16:00, έφτασε στην Πειραιώς και ο γιος του πρωθυπουργού, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κουβαλούσε ένα κουτί γλυκά, λόγω της ονομαστικής του εορτής.

Στις 17:25, στην Πειραιώς μετέβη ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Στις 18:24, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος έφτασε και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με στελέχη της ΝΔ.

Σκυλακάκης: Τα exit polls δείχνουν στροφή του λαού προς τη λογική, προς την Ευρώπη

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ, δήλωσε: «Τα exit polls δείχνουν στροφή του λαού προς τη λογική, προς την Ευρώπη.

Είναι πρόκριμα για δεύτερες εκλογές. Η προγραμματική σύγκλιση αποκλείστηκε από της θέσεις των κομμάτων πριν από τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έθεσε όρους με τους οποίους δεν είναι εφικτή η συνεργασία».

Θ. Σκυλακάκης: Τα exit polls δείχνουν στροφή του λαού προς τη λογική, προς την Ευρώπη

Ο κ. Σκέρτσος κληθείς, κατά την προσέλευσή του στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, να σχολιάσει τα αποτελέσματα των exit polls έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα exit polls δείχνουν μία σαφή τάση, μία ανανέωση της εντολής προς τη ΝΔ, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που ζητά η ελληνική κοινωνία. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε και θα περιμένουμε φυσικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει τη δική του δήλωση και ανάγνωση των αποτελεσμάτων».

Ακολούθως δεχόμενος πιέσεις για περαιτέρω σχόλια τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει. «Αποτελούν ενδείξεις τα exit polls θυμίζω. Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα».

Σχόλιο στελεχών της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit polls – «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε»

Στελέχη της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των exit polls πανηγύρισαν λέγοντας «όλη Ελλάδα είναι μπλε». 

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ανέφεραν επίσης πως: «Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης